Banker: Valget er godt - men ikke så vigtigt

Det bliver godt med en parlamentarisk afklaring efter en tid præget af valgrygter. Men valget får nok ikke kæmpe betydning, lyder det fra bankernes kloge herrer.
Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT
Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT
AF: RITZAU FINANS

Trods voldsom politisk debat om den økonomiske politik, bør investorerne tage udsigten til et folketingsvalg relativt roligt. Det mener i hvert fald Sydbank, som ikke venter, at folketingsvalget vil få væsentlig betydning på de finansielle markeder.

"Vores vurdering bunder primært i, at forskellen mellem den økonomiske politik i realiteten ikke vil være voldsomt stor uanset valgets udfald. Ikke mindst fordi ingen af yderfløjene ser ud til at få flertal alene, men vil være afhængig af andre partier. Det helt afgørende er, at der er bred politisk opbakning til fastkurspolitikken over for euro, som skiftende danske regeringer har bakket op med en grundlæggende ansvarlig økonomisk politik i over 25 år," skriver cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank i en kommentar.

Han noterer, at der på de finansielle markeder i øjeblikket er stor tillid til dansk økonomi, og det blev understreget så sent som torsdag, da Danmarks Nationalbank kunne sætte renten ned, fordi investorerne opfatter danske obligationer som særdeles sikre papirer.

Glæde hos Nordea

"Det vil efter alt at dømme fortsat være tilfældet uanset valgets udfald. Vi vil dog ikke helt udelukke, at den danske krone kan komme under pres og de danske obligationsrenter kan stige, hvis den generelle uro på de finansielle markeder tager til, eller meningsmålingerne begynder at vise rent flertal til yderfløjene i Folketinget. Intet tyder dog på at det vil ske. Vi vurderer derfor, at folketingsvalget næppe får væsentlig betydning på de finansielle markeder," konkluderer Jacob Graven.

Hos Nordea glæder cheføkonom Helge J. Pedersen sig over udskrivelsen af folketingsvalget den 15. september.

"Set gennem vores optik er det godt, at der nu kan komme klarhed om den parlamentariske sammensætning over de kommende år. Det er vigtigt, at der i en periode med så stor usikkerhed om den økonomiske udvikling bliver vished om retningslinjerne i den økonomiske politik for såvel husholdninger som virksomheder," skriver Helge Pedersen i et notat.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også