FinansWatch

Banker: Valget er godt - men ikke så vigtigt

Det bliver godt med en parlamentarisk afklaring efter en tid præget af valgrygter. Men valget får nok ikke kæmpe betydning, lyder det fra bankernes kloge herrer.

Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT

Trods voldsom politisk debat om den økonomiske politik, bør investorerne tage udsigten til et folketingsvalg relativt roligt. Det mener i hvert fald Sydbank, som ikke venter, at folketingsvalget vil få væsentlig betydning på de finansielle markeder.

"Vores vurdering bunder primært i, at forskellen mellem den økonomiske politik i realiteten ikke vil være voldsomt stor uanset valgets udfald. Ikke mindst fordi ingen af yderfløjene ser ud til at få flertal alene, men vil være afhængig af andre partier. Det helt afgørende er, at der er bred politisk opbakning til fastkurspolitikken over for euro, som skiftende danske regeringer har bakket op med en grundlæggende ansvarlig økonomisk politik i over 25 år," skriver cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank i en kommentar.

Han noterer, at der på de finansielle markeder i øjeblikket er stor tillid til dansk økonomi, og det blev understreget så sent som torsdag, da Danmarks Nationalbank kunne sætte renten ned, fordi investorerne opfatter danske obligationer som særdeles sikre papirer.

Glæde hos Nordea

"Det vil efter alt at dømme fortsat være tilfældet uanset valgets udfald. Vi vil dog ikke helt udelukke, at den danske krone kan komme under pres og de danske obligationsrenter kan stige, hvis den generelle uro på de finansielle markeder tager til, eller meningsmålingerne begynder at vise rent flertal til yderfløjene i Folketinget. Intet tyder dog på at det vil ske. Vi vurderer derfor, at folketingsvalget næppe får væsentlig betydning på de finansielle markeder," konkluderer Jacob Graven.

Hos Nordea glæder cheføkonom Helge J. Pedersen sig over udskrivelsen af folketingsvalget den 15. september.

"Set gennem vores optik er det godt, at der nu kan komme klarhed om den parlamentariske sammensætning over de kommende år. Det er vigtigt, at der i en periode med så stor usikkerhed om den økonomiske udvikling bliver vished om retningslinjerne i den økonomiske politik for såvel husholdninger som virksomheder," skriver Helge Pedersen i et notat.

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs