FinansWatch

Finanssektorens årsmøde handler om over 200 mia. kr. i ekstra kapitalkrav

NYHEDSBAGGRUND: Finans Danmark byder i dag op til lobbyorganisationens traditionsrige årsmøde. Men selv om værterne gerne vil tale om bankernes mulighed for at bidrage til et digitalt Danmark, så er det virkelige tema en mulig ny regning til finanssektoren på flere hundrede mia. kr.

I dag afholdes Finans Danmarks traditionsrige årsmøde. | Foto: Arkivfoto: /ritzau/Stine Bidstrup

Finans Danmarks årsmøde er en nøje koreograferet forestilling, hvor lobbyorganisationen selv, Nationalbankens førstemand og sektorens minister både gør status over året, der gik, og ikke mindst lancerer hver sit bud på, hvad de vigtige emner er det kommende år.

Finans Danmarks formand, Nykredit-chef Michael Rasmussen, vil gerne tale om bankernes bidrag til det digitale Danmark og lancerer en idé om at gøre op med forbuddet mod såkaldt accessorisk virksomhed. Altså, at banker ikke må beskæftige sig med andet end bankforretninger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs