FinansWatch

Investeringsbank vil hæve juniorlønninger med 25 pct.

Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley vil hæve lønningerne for yngre medarbejdere med ca. 25 pct. for at fastholde de ansatte. Konkurrenter opfordrer yngre medarbejdere til at holde fri i weekenden.

Foto: Polfoto

Investeringsbanken Morgan Stanley vil ifølge nyhedsbureauet Bloomberg hæve lønningerne til juniormedarbejderne med omkring 25 pct. Det skyldes blandt andet, at en stadigt højere andel af bonusbetalingerne til medarbejderne nu skal udbetales over flere år.

Ifølge Bloomberg tjener en New York-baseret "associate" i en stor investeringsbank mellem 85.000 og 180.000 dollar (472.000 til 1 mio. kr.), mens en "vice president", der er næste trin på karrierestigen, typisk tjener mellem 120.000 og 250.000 dollar om året, før bonus.

En "associate" vil typisk enten have et par års erhvervserfaring, eller have en MBA-grad i baggagen, mens en "vice president" vil have arbejdet nogle år som "associate".

Men markant skærpede regler for bonusbetalinger betyder, at medarbejdernes bonus, der historisk både kunne være både to og tre gange den faste løn, nu skal udbetales over en årrække. Tilsvarende regler er ikke indført i andre brancher, og derfor oplever investeringsbankerne en hårdere konkurrence i kampen for at tiltrække de bedste medarbejdere.

Ud over at justere på lønnen, så har blandt andre Credit Suisse og Bank of America Merrill Lynch ifølge Bloomberg forsøgt at forbedre de notorisk hårde arbejdsbetingelser for de yngre ansatte. De to banker har blandt andet opfordret juniormedarbejderne til at holde fri i weekenderne, hvilket ellers absolut ikke har været normen blandt ansatte i investeringsbankerne.

 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs