Min Tour: Må ikke gå ned på udstyr

Profiler fra den finansielle sektor fortæller om deres forhold til cykelløb i en serie på FinansWatch. I dag kommunikationschef Jens Langergaard fra Topdanmark.

Årets udgave af Tour de France blev skudt i gang i weekenden. FinansWatch fejrer den stadig mere populære motionsform ved at lade en række profiler fra den finansielle sektor fortælle om deres forhold til cykelløb, motion og måske vigtigst af alt - udstyret. Dagens deltager er kommunikationschef Jens Langergaard fra Topdanmark. Serien ruller af sted på FinansWatch i juli sammen med touren.

 

Hvornår og hvorfor begyndte du at cykle?
"Jeg har i mange år set en del Tour de France på TV, og for syv år siden begyndte jeg selv at cykle. Først mountainbike og et par år efter blev det også til landevejsløb og træning. Senest er der også kommet lidt banecykling på programmet."
 
Hvem cykler du med, hvor ofte og hvordan?
"Om sommeren 2-3 gange om ugen. Både mountainbike og landevej. Jeg cykler både sammen med private venner og kolleger fra arbejdet, hvor vi har en cykelklub. Tirsdag efter arbejde er jeg gæst i et netværk, der kører løb. Om vinteren er det mountainbike, hometrainer og morgen-spinning med kollegerne i Topdanmark."
 
Hvad har du af udstyr?
"På landevejen kører jeg på en S-Works Roubaix SL2, som har været reservecykel på QuickStep holdet i 2011. Inden da kørte jeg på en fin italiensk Olmo stålstelsracer fra ca. 1990 - den har jeg stadig, og den bliver også brugt et par gange om året til stål-klassikerløb. I skoven kører jeg på Specialized Epic 29 og Scott Scale 30. Har også en Willier banecykel. Man må ikke gå ned på udstyr."
 
Hvad har været din største cykeloplevelse?

"Der har været flere. Århus-København i 2012 var en fantastisk oplevelse. Godt vejr og helt unikt at køre over Storebæltsbroen. Jeg kom igennem de 375 km med 30 km/t i snit, og det var jeg ganske godt tilfreds med.  I år var jeg for første gang på Mallorca for at cykle, og fem dage med bjerge, godt selskab, cykling i 5-6 timer hver dag i solskin var også fantastisk. Men en mountainbiketur med vennerne i Geels Skov en søndag morgen er også hver gang en stor oplevelse. Natur, godt selskab, fart og adrenalin i en god cocktail."
 
Har du sat dig nogle mål for i år?
"At blive noget lettere, så det går lidt hurtigere når det går opad. Og det går godt. I forhold til januar er jeg ni kilo lettere nu. Også for sådan en 50-årig motionscykelrytter som mig er drømmen jo at komme på podiet og få blomster af en kyssepige. Det har jeg ikke prøvet endnu, men det skal nok komme. I Topdanmarks Cykelklub har vi også et mål for sæsonen. Sidste år havde vi et hold med til 24-timers Le Mans på Ballerup Cykelarena. Her kæmper 24 hold i et døgn om at køre flest omgange på banecykel. Sidste år blev i nummer 16. I år har vi to hold, og målet er, at et af holdene kommer i Top 10."
 
Hvem holder du med i Tour de France? Hold og rytter. Og hvorfor?
"Jeg håber først og fremmest, at der langt hen i løbet bliver spænding om hvem der vinder. Jeg kan godt lide at holde med out-sidere, så i år holder jeg med Jurgen Van den Broeck fra Lotto, hvor Lars Bak også kører. Havde colombianeren Quintana fra Movistar, der blev toèr i 2013, stillet op i år havde jeg holdt med ham. Quintana er ikke så komplet en rytter som Froome og Contador, men en rigtig klatrer. Han virker meget sympatisk, som Jørgen Leth nok ville udtrykke det, og sidste år formåede Quintana, at blive nummer to, selv om Froome havde et bedre hold som støtte."
 
Hvem tror du vinder Tour de France i år?
"Chris Froome eller Alberto Contador. Chris Froome har nok det bedste hold i ryggen, men hvis Contador skal have en Tour de France sejr mere, skal det være i år og han har i hvert fald vist gode takter i forårssæsonen."

Hvem er din favorit-rytter gennem tiderne?
"Eddy Merckx."
 
Hvad er din største Tour de France-oplevelse?
"Egentlig er min største Tour-oplevelse Joakim Jacobsens fantastiske bog "Tour de France - historien om verdens hårdeste cykelløb". På TV fra de enkelte år er der to store oplevelser, uanset senere doping-indrømmelser. Den ene er Bjarne Riis`s sejr i 1996 og ikke mindst etapen til Hautacam, hvor Riis kigger Indurain ud og på den store klinge sætter ham af. Den anden er Marco Pantanis sindssyge magtdemonstration op af Alpe d`Huez i 1995, hvor han kørte op i tiden 36.50. En rekord der stadig står."
 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også