Han tager tre årtiers forståelse af bæredygtighed med sig ind i MP Pension

MP Pension vil gerne tage sin egen medicin og gøre pensionskassens drift bæredygtig, samtidig med den presser på for mere bæredygtighed i porteføljevirksomhederne. Til at fremme den dobbelte målsætning har pensionskassen ansat en mand, der har arbejdet med bæredygtighed som miljøembedsmand, som ansat i storindustrien, som konsulent og nu også for investorsiden.
Specialist i bæredygtihghed til MP Pension. | Foto: MP Pension/PR
Specialist i bæredygtihghed til MP Pension. | Foto: MP Pension/PR

Med ansættelsen af Claus Frier som CSR/ESG manager har pensionskassen MP Pension fået en specialist ind i huset med bæredygtighedserfaring fra hele tre årtier og fra lige så mange vinkler.

Allerede tilbage i 1990'erne arbejdede den uddannede biolog med bæredygtighed som embedsmand under den tids toneangivende miljøminister, Svend Auken. Senere var Claus Frier i mere end årti med til at indarbejde bæredygtighedsprincipper i den store enzymproducent Novozymes, og nu skal han med på investorsidens rejse mod bæredygtighed.

Claus Frier er fra april ansat i pensionskassen MP Pensions investeringsafdeling og indgår i det fire personer store ESG team. Men han får en dobbelt rolle med fokus på både CSR (Corporate Social Responsibility) og ESG (Environment, Social and Governance).

"Ja, min titel er dobbelt med både CSR og ESG. CSR-delen handler om, at MP Pension gerne vil tage sin egen medicin og selv agere bæredygtigt – ikke bare kræve det af de virksomheder, de investerer i. Det vil sige drive huset og behandle medarbejderne bæredygtigt," forklarer han og fortsætter:

"ESG-delen af jobbet handler om, at jeg skal deltage i bæredygtigheds-dialogen med de virksomheder, MP Pension investerer i – primært de danske. Det omfatter hele den aktive ejerskabsindsats og ikke bare miljøforhold."

Bæredygtighedsagenda i tre stadier

Claus Frier ser sin egen karriere via det politiske niveau, videre til store virksomheder og nu senest til investorsiden som et udtryk for den udvikling, som hele bæredygtighedsagendaen har gennemgået.

Først blev bæredygtighed sat på den politiske agenda via FN med først Brundtland-rapporten og senere den store Rio-konference i 1992. Siden blev bæredygtighed mere noget, man forventede, at især de store virksomheder praktiserede. Og i de senere år er det blevet dominerende, at bæredygtighed sikres via den måde, man investerer.

"Der er kommet et kæmpepres på investorerne for at investere bæredygtigt. Det gør det spændende at komme ind i sådan et job. Der er rigtig meget udvikling i gang og behov for nytænkning," mener Claus Frier.

Han tilføjer, at han selv er en novice i finanssektoren. Det er en helt ny rolle for ham, og han har derfor meget at lære.

"Det sjove ved bæredygtighed er, at det altid er afhængigt af kontekst. Man bliver aldrig ekspert i plastforurening i havene og anti-korruption på samme tid. Man må tage udgangspunkt i det sted, man er. Det handler meget om at blive god til den forretning, man er i, og at tilpasse forretningsmodellen til bæredygtighed," siger han.

Skriv til navne@finanswatch.dk, hvis du har nyt om jobskift, forfremmelser og jubilæer i finansbranchen.

MP Pension opfordrer Nationalbanken til at opkøbe realkreditobligationer

Pensionskasse vil skifte navn 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også