FinansWatch

Respekt for danske banker

Dansker i Schweiz: Tim Marschall drog for otte år siden til udlandet for at drive private banking og for at få den ultimative oplevelse sammen med sin familie. Dermed havnede han midt på scenen i den dybe europæiske finanskrise.

I parkeringskælderen under Jyske Banks Zürich-afdeling holder sjældent mere end fem-seks biler. Ikke fordi lækre biler er dyre i Schweiz. Tværtimod. Men toget kører til tiden. Derfor tager 50 af 55 ansatte toget til arbejde hver dag. Og det gælder også direktøren.

Den 45-årige Tim Marschall lader sin firehjulstrukne VW Touareg til godt en million danske afgiftsbelagte kroner blive i garagen og vælger den offentlige transport.

"For mig var det en af kulturforskellene ved at komme til Schweiz. Her er der utrolig stolthed over det præcise og serviceorienterede SBB, der står for togdriften. Rigtigt mange tager toget. Zürich Banegård har faktisk flere end 340.000 rejsende dagligt," fortæller adm. direktør Tim Marschall, Jyske Bank i Schweiz.

 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs