FinansWatch

For spændingens skyld

Portræt: Ingen kan som Carl Icahn spotte undervurderede virksomheder, slå til og i reglen score en stor fortjeneste. Nu er turen kommet til Danske Bank.

"Det er et nulsumsspil. Nogle vinder. Nogle taber. I sig selv bliver penge ikke skabt eller tabt. De flytter simpelthen fra én opfattelse til en anden."

Citatet er hentet fra filmen ”Wall Street” fra 1987, hvor Gordon Gekko opsummerer essensen af, hvordan finansmarkederne virker.

Karakteren Gordon Gekko er skabt over bl.a. den omstridte amerikanske investor Carl Icahn, der tirsdag dukkede op på den hjemlige scene som den mest farverige del af Cevian Capitals opkøb af aktier i Danske Bank.

Grådighedens årti - 1980'erne - er centralt for forståelsen af Carl Icahn, da det var i dette årti, at han lagde grunden til sin formue, og hvis Dansk Banks bestyrelse og direktion forekommer en kende bekymrede, skyldes det utvivlsomt også erindringerne om det årti, som Gordon Gekko sammenfattede med ordene:

"Pointen er, mine damer og herrer, at grådighed - i mangel af et bedre ord - er godt."

Wall Street har været newyorker-drengen Icahns hjemmebane, siden han indledte sin karriere i 1961 som værdipapirhandler. I 1968 mente han at have samlet erfaring nok til at kunne etablere investeringsselskabet Icahn & Company, der spekulerede i virksomheder, som var genstand for fusioner eller overtagelsesforsøg.

10 år senere mente den da 42-årige Carl Icahn både at have så megen erfaring og råde over tilstrækkelig kapital til selv at kunne begynde at indtage positioner i hensygnende børsnoterede virksomheder.

 

Ledelse under pres

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs