FinansWatch

7.000 færre finansjob på fem år

Siden 2008 er omkring 5.000 medarbejdere i landets penge- og realkreditinstitutter blevet skåret væk. Yderligere 2.200 vil forsvinde i 2012, viser undersøgelse.

Der er blevet færre ansatte i den finansielle sektor.

Siden 2008 er omkring 5.000 medarbejdere i landets penge- og realkreditinstitutter blevet skåret væk, og i 2012 forventes yderligere 2.200 job at forsvinde. Det skriver Nyhedsbrevet Finans på baggrund af en undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

"Prognosen er et udtryk for, at mange finansielle virksomheder er presset af den økonomiske krise. Vi har set en del større afskedigelsesrunder i de seneste måneder, og for så vidt er det ikke overraskende, at de vil fortsætte i det kommende år.  Men jeg håber, at arbejdsgiverne besinder sig og ikke afskediger i panik. Man skal huske på, at det jo er medarbejderne i virksomhederne, der genererer omsætning og indtjening. Og afskedigelser vil også presse de tilbageværende medarbejdere endnu mere, hvilket kan få negative konsekvenser i form af mere nedslidning og fravær,” siger Finansforbundets formand, Kent Petersen, til Nyhedsbrevet Finans.

I undersøgelsen identificerer de adspurgte virksomheder et overskud på 1.650 medarbejdere, som er fordelt på cirka 300 stabsmedarbejdere, 400 privat- og erhvervsrådgivere, knap 200 kasseassistenter og 175 produktionsfolk. Dertil kommer en række mindre grupper, skriver nyhedsbrevet.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Tribal-banker vinder frem

Neobanker, hvor kundebase og formål er drevet af markører som etnicitet, politisk tilhørsforhold eller klima, vinder frem i Tyskland, USA og Storbritannien.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs