FinansWatch

Rekordmange finansfolk ledige

Bruttoledigheden blandt Finansforbundets medlemmer er den højeste i over fem år.

Rekordmange finansfolk er ude i kulden.

Bruttoledigheden blandt Finansforbundets medlemmer steg i september til 2,4 pct., hvilket er den højeste ledighed i over fem år, skriver Nyhedsbrevet Finans.

Siden 2008 har over 4.000 finansansatte mistet deres job, men ledigheden har kunnet holdes nede, fordi de afskedigede hurtigt er kommet i job igen. Det har den nuværende krise imidlertid sat en stopper for.

Større indsats

"Den nuværende økonomiske krise gør, at der skal en større indsats til for at få medlemmerne i arbejde end tidligere,” siger Finansforbundets formand Kent Petersen til nyhedsbrevet.

Han kalder udviklingen bekymrende.

"Det er bekymrende, at ledigheden nu stiger relativt meget blandt finansansatte. Vi har ellers formået at hjælpe mange afskedigede medlemmer videre til andre job i sektoren eller til beskæftigelse i andre brancher i de foregående år. Men tallene her tyder på, at der skal en større indsats til for at få medlemmerne i arbejde end tidligere,” siger han.

Så sent som i dag har Danske Bank i forbindelse med bankens kvartalsregnskab meldt ud, at man i løbet af de kommende år vil nedlægge 2.000 stillinger.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs