FinansWatch

Fjordbank-direktør regner med det er endestationen

John Andy Madsen skal som ny direktør i resterne af Fjordbank Mors stå i spidsen for salget af bankens resterende kunder. Han kalder det en spændende udfordring i karrierens efterår.

Efter næsten 45 år i Nordea, fik erhvervskundedirektør John Andy Madsen en spændende henvendelse fra Finansiel Stabilitet. Og efter grundig overvejelse blev han i går præsenteret som ny adm. direktør i resterne af Fjordbank Mors.

”Det er utroligt fagligt spændende. I mine 45 år i Nordea har jeg beskæftiget mig med at skaffe kunder og holde dem i banken. Nu skal jeg så det modsatte, når jeg skal gøre de resterende kunder klar til salg,” siger John Andy Madsen til FinansWatch.

I går fik medarbejderne i både Fjordbank Mors og Nordea besked om, at John Andy Madsen øjeblikkeligt skifter arbejdsplads. Således var det i går sidste dag i Nordea for den 62-årige direktør.

Kreditvurdering bliver vigtig

”Det er ikke nemt at sige farvel - uanset om jeg havde taget dette job, eller når jeg en dag var gået på pension. Der er mange medarbejdere, som jeg har kendt i mange år – tro det eller lad være, men der er nogle af dem, som synes, det er trist,” siger John Andy Madsen.

Arbejdet starter omgående for den nye direktør, der allerede i dag befinder sig på hovedkontoret i Nykøbing Mors. Forude venter arbejdet med at få gjort banken klar til salg. John Andy Madsen fremhæver selv sin baggrund i kreditvurdering som den vigtigste faktor i dét arbejde.

Men det er vel ikke så meget kredit, der skal gives til de resterende engagementer?

Håber at motivere

”Nej, det kan du sige. Men der er nogle kreditter, der skal tages hånd om. Og nogle gange vil det også være nødvendigt, at man giver lidt ekstra kredit. Det hele er jo ikke gået i stå, mens vi forbereder salg. Men vi opsøger ikke nye kunder,” siger John Andy Madsen.

Fjordbank Mors sluttede jo på en trist måde. Hvad gjorde du dig af tanker om at træde ind i en krakket bank?

”Der er jo en mærkelig situation i forhold til det, jeg har beskæftiget mig med, og det er jo en udfordring. Jeg kan også godt forstå, at der er nogle medarbejdere, der hænger med skuffen. Jeg har været leder i rigtig mange år, og jeg håber, at jeg kan være med til at motivere dem lidt.”

To-årig kontrakt

Du bliver direktør i en bank uden de store fremtidsudsigter. Er det her dit sidste job?

”Nu må vi se. Foreløbig har jeg skrevet en to-årig kontrakt, og det kan være, vi er færdige før, og måske tager det lidt længere tid. Men jeg går ud fra, at det her er endestationen for mig,” siger John Andy Madsen.

Efter aftale mellem Finansiel Stabilitet og Nordea fortsætter John Andy Madsen lidt af sit arbejde i Nordea, indtil de sidste kunder er overdraget til andre medarbejdere.

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs