Finansansatte ser høj risiko for ny krise

Der er en høj risiko for krak og massefyringer i finanssektoren de kommende år, mener ansatte.

Af JENS KURT JØRGENSEN, epn.dk

Risikoen for at der kommer en ny finanskrise med bankkrak og massefyringer inden for de næste fem år er ganske høj, mener de ansatte i branchen selv.

Det mener 34 procent blandt 459 medlemmer adspurgte medlemmer af Finansforbundet, som Epinion har gennemført i perioden 30. juni til 12.

Omvendt vurderer kun hver syvende, svarende til 14 procent, at risikoen er lav, mens halvdelen vurderer risikoen som fifty-fifty, skriver Nyhedsbrevet Finans.

Det er værd at bemærke, at undersøgelsen er foretaget før den seneste aktieuro, som følge af den amerikanske gældskrise slog igennem, og før lanceringen af den nye bankpakke IV så dagens lys.

Deler ikke negativt syn

Finansforbundets formand Kent Petersen deler ikke flertallets negative syn, men han medgiver, at den nuværende økonomiske situation er meget usikker.

"Vi er i en økonomisk krise, og hvis ikke USA får styr på sin økonomi, får vi en verdensomspændende krise. Omvendt er der nogle rigtige tanker i det udspil til Bankpakke 4, som økonomi- og erhvervsministeren fremlagde i fredags, som kan give en tiltrængt stabilisering af den finansielle sektor, afhængig af, hvordan den endelige pakke bliver", siger Kent Petersen til Nyhedsbrevet Finans.

Venter tvungne fusioner

Det er muligt, at man kan undgå flere bankkrak, men ifølge Finansforbundets formand vil man i den kommende tid sandsynligvis se en række tvungne fusioner mellem pengeinstitutter, hvor en stærk virksomhed overtager en svag, men en ny finanskrise tror Kent Petersen ikke på her og nu.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også