Finansrådet kræver privatøkonomi på skoleskemaet

Unge mangler basal viden om privatøkonomiske forhold, og det er et samfundsansvar, understreger Finansrådet.

Der skal undervises meget mere i renter og afdrag i den danske folkeskole, mener Finansrådet, der slår alarm over unges ringe indsigt i deres egen privatøkonomi. Det skriver Berlingske Business.

”Udviklingen er bekymrende. Foruroligende mange unge mangler i dag de helt nødvendige færdigheder til at klare sig i en efterkrisetid, som den vi er i nu. Det er et problem, som folkeskolen i højere grad må være med til at adressere,” siger Christian Michelsen, kontorchef i Finansrådet, til avisen.

Skal forstå renter

”Man skal forstå renter og kunne identificere prisen på et lån for at klare sig. Det er ikke raketvidenskab, men det er helt nødvendigt. Den finansielle sektor har også et ansvar – og har f.eks. tidligere været med til at lave undervisningsmateriale – men i sidste ende er det et samfundsanliggende,” siger han til Berlingske.

Socialdemokraterne tager positivt mod forslaget, mens man hos De Konservative er skeptiske.

”Der er allerede præcise krav til undervisning i fag som matematik, samfundsfag og dansk, og det er svært at se, at der kan proppes mere ind i formålsbestemmelserne. Jeg tror snarere, at man skal kigge på kommunerne, der har ansvaret for udmøntningen af loven,” siger Charlotte Dyremose, konservativ uddannelsesordfører og formand for Folketingets uddannelsesudvalg - med henvisning til, at der allerede er krav om, at der f.eks. skal indgå økonomi i matematik-undervisningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også