FinansWatch

Finanschef får 30 mia. kr. i løn

Trods økonomisk krise kunne John Paulson i 2010 hæve alletiders højeste løn i finansbranchen: 30 mia. kr.

Hedgefond-chef John Paulson tjente personligt mere end 5 mia. dollars i 2010. Ifølge The Wall Street Journal er der formentlig tale om den højeste løn, der nogensinde er udbetalt i finansbranchen.

Med den seneste løncheck overgår John Paulson sin egen præstation fra 2007, da han indkasserede 4 mia. dollars ved at forudsige og spille på et sammenbrud i de amerikanske subprimelån.

Paulson i særklasse

Paulson befinder sig i en liga, hvor end ikke de tungeste drenge fra Wall Street kan være med. De 36.000 ansatte i Goldman Sachs måtte eksempelvis nøjes med beskedne 8,35 mia. dollars i løn i 2010.

John Paulson trækker kun en mindre del af aflønningen ud i kontanter. Størstedelen af profitten forbliver investeret og kan dermed potentielt reduceres. John Paulson har blandt andet ramt rigtigt i sine forudsigelser af udviklingen i råvarepriserne samt kursen på bankaktier og amerikanske statsobligationer.

Denne artikel er leveret af FinansWatchs samarbejdspartner, epn.dk.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs