FinansWatch

Ny direktør skal sætte prop i EU's pølsemaskine

Lobbyorganisationen Finans Danmark har ansat en ny EU-frontkæmper, der skal sætte en stopper for EU's "pølsemaskine," som i disse år spytter ny regulering ud over de danske finansbosser. Der er brug for et temposkift, lyder det fra hovedpersonen.

Sinne Backs Conan, Finans Danmark. | Foto: PR

Finanskrise, skattelyskandaler og hvidvaskproblemer sætter i disse år fuld damp under EU-maskineriets produktion af finansiel regulering.

Det er som en "pølsemaskine," sagde direktør i Djurslands Bank, Lars Møller Kristensen, tidligere i år i en hård kritik af de regulative krav, der "vælter ind over den finansielle sektor."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs