FinansWatch

Thoustrup lå i kortene

Med indstillingen som bestyrelsesformand i Sydbank træder Anders Thoustrup et naturligt skridt videre, siger den nuværende bestyrelsesformand Kresten Philipsen.

Foto: Ryan

Det er formanden, der udtaler sig, og formanden hedder Kresten Philipsen frem til marts 2011. Derfor har den kommende formand for Sydbanks bestyrelse, Anders Thoustrup, ikke meget at sige til FinansWatch.

”Jeg er glad for, at den øvrige bestyrelse har peget på mig som formandskandidat. Det er en bestyrelse, jeg har været glad for at være medlem af de seneste ti år. Og jeg glæder mig bestemt til at skulle arbejde videre i bestyrelsen,” siger Anders Thoustrup, efter Sydbanks bestyrelse i en selskabsmeddelelse tirsdag oplyste, at de peger på den nuværende næstformand til at overtage posten som formand for bankens bestyrelse, når Kresten Philipsen stopper til marts.

10 år i Sydbank

Anders Thoustrup, der i dag er 61 år og kommer fra Randers, blev valgt ind i bestyrelsenn i 2000. Han har en fortid i industrien, særligt inden for elektronik, men er oprindeligt uddannet i den finansielle sektor som bankassistent. Ud over næstformandsposten i Sydbank sidder han i en række andre bestyrelser. Han er bl.a. direktør i elektronikvirksomheden Thoustrup & Overgaard, formand for bestyrelsen for Randers Investeringsselskab, Maskinfabrikken Fomax samt bestyrelsesmedlem i Hotel Randers.

Den nuværende bestyrelsesformand peger på, at Anders Thoustrup sammen med Hanni Toosbuy Kasprzak, der er blevet indstillet til posten som næstformand, tilsammen udgør et godt team med en bred bestyrelseserfaring.

Et fortræffeligt team

”Det er er samlet en relativ bred industriel, produktionsmæssig og teknisk erfaring, som de to besidder. Men det går jo mere på de personlige egenskaber, og der er jeg sikker på, at de to sammen med Karen Frøsig bliver et fortræffeligt team,” siger Kresten Philipsen.

Så det er ikke de faglige kvalifikationer, der har gjort, at I har peget på ham?

”Nu har han været næstformand i en årrække, så det har ligget i kortene, at det kunne være ham. Det er helt naturligt valg. Efterhånden har han siddet i Sydbanks bestyrelse i 10 år, og han er stadig nysgerrig”, siger den afgående bestyrelsesformand.

Valget til og konstitueringen af den nye bestyrelse sker i forbindelse med den ordinære generalforsamling i Sydbank den 10. marts næste år.

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs