FinansWatch

Her bliver bankfolkene længst

Nordjyske Bank og Danske Bank topper listen over den gennemsnitlige ansættelsestid med 21,5 og 18,3 år.

Når en medarbejder forlader Nordjyske Bank er han i gennemsnit gået ind og ud af døren til virksomheden i 21,5 år. Hos Danske Bank er det 18,3 år og ifølge Magasinet Finans er det en generel tendens, at finansfolk bliver længere på deres arbejdsplads i forhold til den gennemsnitlige dansker.

Magasinet har spurgt ti store og mellemstore banker om, hvor lang tid deres medarbejdere i bliver i banken og har fået et gennemsnit på 13,3 år. Det er 4,7 år mere end på det generelle arbejde.

Adskiller sig

Mens Nordjyske Bank (21,5 år) og Danske Bank (18,3 år) ligger i fornt, ser de øvrige placeringer på listen ud som følger: Nordea (16,6 år), Vestjysk Bank (13,3 år), Jyske Bank (13,3 år), Sparekassen Kronjylland (12 år), Middelfart Sparekasse (10 år), Sparbank (10 år), Sparekassen Sjælland (9 år), Nykredit Bank (9 år).

"Finanssektoren adskiller sig på mange måder fra resten af den private sektor, forstået på den måde, at der er gode arbejdsforhold, god forhandlingstradition mellem arbejdsgiver og lønmodtager, en god overenskomst, fokus på personalets trivsel og god løn. Derudover er nogle af virksomhederne i sektoren også ganske store organisationer med mange udviklingsmuligheder. Alt sammen incitamenter for, at medarbejderne bliver hængende på arbejdspladsen", siger arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Flemming Ibsen til Magasinet Finans, der samtidig peger på, at der også er en risiko for, at en virksomhed bliver for statisk, hvis der ikke kommer nok nyt blod ind i organisationen.

Direktørerne går forrest

Det er i øvrigt hver at bemærke, at topcheferne i både Nordjyske Bank og Danske Bank går forrest, når det gælder om at trække anciennitet i vejret.

Mens Nordjyske Bank afgående topchef Jens Ole Jensen har været i banken i 51 år, har Danske Banks ordførende direktør Peter Straarup været i det, der i dag er Danske Bank-koncernen, siden han startede som elev i Landmandsbanken i Fredericia i 1968.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs