FinansWatch

Jyske-analytiker lokket af en spændende branche

Aktieanalytiker Christian Nagstrup skifter fra Jyske Bank til Siemens Wind Power. Sektoren er tillokkende, hvilket har fået aktieanalytikeren til at søge nye græsgange.

Med skiftet fra Jyske Bank til Siemens Wind Power tager Christian Nagstrup et skridt væk fra den finansielle sektor. Det skridt er dog nøje velovervejet og muligheden kommer sig af Nagstrups egen interesse for at prøve noget nyt.

Hvad får dig til at skifte?

”Det er grundet de muligheder, som nu er opstået for at arbejde i en branche, som ser meget interessant ud. Jeg har jo fulgt branchen i nogle år og har selv opsøgt muligheden for at skifte,” fortæller Christian Nagstrup til FinansWatch.

”Jeg kommer primært til at arbejde med de servicekontrakter, som indgås med kunderne. Det er typisk kontrakter af 10-15 års varighed og der skal så laves en række beregninger, hvilket jeg vil være involveret i. Det er ikke direkte relateret til aktiemarkedet og de ting, jeg arbejder med i øjeblikket, men det er jo et økonomijob.”

Rivende udvikling

Kan du tage noget med dig fra dit job hos Jyske Bank?

”Ja, det er klart at viden om sektoren altid er en fordel, men ellers er der mange forskelle. Dog er der en række paralleller på beregningssiden som er sammenlignelige.”

Hvad forventer du dig af dit nye job?

”Først og fremmest synes jeg at det er en branche hvor der foregår en rivende udvikling. Særligt indenfor offshore sker der noget spændende hele tiden, og så må vi se, hvad det fører med sig.”

Du skal fortsætte hos Jyske Bank et par måneder endnu. Hvordan fortsætter du dækningen der?

”Det er klart at jeg har droslet ned for de offentlige ytringer om branchen. Dog fortsætter jeg uændret med de objektive dele af arbejdet. For så vidt angår dækningen af Vestas vil jeg være meget tilbageholdende fra nu af, men på de øvrige selskaber som jeg dækker, vil der ikke forekomme umiddelbare ændringer i måden jeg udtaler mig på.”

Stor fordel

Janne Kjær overtager dine ansvarsområder hos Jyske Bank. Er der noget du gerne vil videregive til hende?

”Det er klart, at der selvfølgelig er selve anbefalingen og hvad der ligger til grund for den. Det står naturligvis alle frit for at ændre på den, men jeg videregiver bevæggrundene for at jeg mener det ene og det andet. Derudover er der noget af det modelarbejde, vi har opbygget, som lige skal videregives og forklares. Det er nok hovedingredienserne. Nu er hun jo godt inde i stoffet og selskaberne fra sit tidligere arbejde, så det er jo en stor fordel”, slutter Christian Nagstrup.

Christian Nagstrup starter i sit nye job som Commercial Sales Manager hos Siemens Wind Power den 1. juni, mens Janne Kjær tager over som aktieanalytiker i Jyske Bank allerede den 2. maj.

Profiler der skiftede job i finanssektoren i 2010

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs