FinansWatch

Pensionsselskaberne må vænne sig til konkurrencen

Pensionsbranchen står overfor en revolution, der vil ændre markedet, men ikke alle ser positivt på fremtiden. Det har Christian Dehn, adm. direktør Euro Accident skrevet om i denne klumme.

Foto: PR / Euro Accident

Pensionsmarkedet har i alt for mange år været præget af en usund kobling af pensionsopsparing og forsikringsydelser, der kommer alle andre end virksomhederne og deres medarbejdere til gode.
Gennem årene er der blevet skrevet meget om revolutionen, der skulle opsplitte pensions- og forsikringsdelen i firmapensionen, og nu ser det endelig ud til, at opbruddet er på vej.

De private forbrugere og virksomheder kan endelig se frem til ikke at være tvunget til at samle deres pension og forsikring samme sted, som indtil videre er den eneste mulighed.

Desværre er det ikke alle, der hilser denne struktur velkommen. Flere af de store aktører i pensionsbranchen er ikke glade for den kommende konkurrence. De har været vant til at sidde på hele kundens forretning, og nu står de til at blive overhalet indenom. Disruptet om man vil. Enten fordi de ikke har kunnet se konturerne i branchen og de disruptive modeller, eller fordi de ikke har villet indse dem og har følt, at deres beskyttede erhverv ikke ville blive udfordret.

Opsplitning på markedet på vej

Den gamle model lever på lånt tid. I stedet for at et pensionsselskab varetager alle dele af både risikoforsikring og pensionsopsparing, må de forvente, at kunden får frit valg til at vælge den udbyder, som kan tilbyde den bedste løsning. Overordnet er risikoforsikringen vigtigst for virksomheden, mens opsparingen er for den private forbruger.

Når opsplitningen kommer, vil det også betyde, at kunderne skal lære at manøvrere i de to områder og vurdere, hvilken løsning, der passer til deres behov, og vi i branchen skal være klar til at rubbe neglene.

Selvom vi er en nye på det danske marked, er vores koncept solidt. Hos Euro Accident har vi mere end 20 års erfaring i Sverige og har stor succes med vores koncept. Her forsikrer vi mere end 200.000 kunder og sidder på 15 pct. af det svenske marked takket være vores nye måde at tænke forsikring og sundhed på.

Vi ser et marked i sundhed og risikoforsikring, og vi vil være det første selskab i Danmark, der skiller risikoforsikringen fra pension og gør den lønsom til fordel for forbrugerne. De har fortjent en opsplitning, der ikke bare skaber mere gennemsigtighed, men også en sund og øget konkurrence.

Det er kun et spørgsmål om tid, før konkurrencen kommer. Og det må pensionsbranchen vænne sig til. Det må vi andre også, og vi glæder os. Den vil medføre en lang række nye muligheder, der sikrer, at virksomhedernes medarbejdere og de private forbrugere endelig får den behandling, de er tjent med.

 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs