Hvordan kan det gå så galt på 88 dage?

Det er ”fuldstændig hen i vejret og en anelse arrogant”, når man forventer, at en lille investor eller en bankrådgiver skulle kunne gennemskue, at Amagerbanken var i overhængende fare for at krakke. Det skriver næstformand i Finansforbundet Michael Budolfsen i denne klumme.
AF MICHAEL BUDOLFSEN, næstformand i Finansforbundet

På dagen for Amagerbankens krak antydede bestyrelsesformand i banken, Niels Heering, med sine udtalelser, at kunderne burde have sagt sig selv, at deres investeringer i banken med lethed kunne gå tabt. Han henviser til, at prospektet til aktieemissionen i efteråret 2010 i sig selv burde have givet investorerne et fingerpeg om, at det ville gå den vej. Undskyld mig, men jeg er forvirret. For hvis hverken den danske stat, Finanstilsynet, Finansiel Stabilitet eller store investorer åbenbart synes, der var nogen ko på isen 88 dage forinden, hvordan i alverden skulle den enkelte private investor eller for den sags skyld den enkelte bankrådgiver så være i stand til at gennemskue, at Amagerbanken var i så dybe problemer, at den ville krakke tre måneder efter aktieudvidelsen?

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Skal indeholde mindst 6 tegn
Skal indeholde mindst 2 tegn
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også