FinansWatch

Hvordan kan det gå så galt på 88 dage?

Det er ”fuldstændig hen i vejret og en anelse arrogant”, når man forventer, at en lille investor eller en bankrådgiver skulle kunne gennemskue, at Amagerbanken var i overhængende fare for at krakke. Det skriver næstformand i Finansforbundet Michael Budolfsen i denne klumme.

På dagen for Amagerbankens krak antydede bestyrelsesformand i banken, Niels Heering, med sine udtalelser, at kunderne burde have sagt sig selv, at deres investeringer i banken med lethed kunne gå tabt. Han henviser til, at prospektet til aktieemissionen i efteråret 2010 i sig selv burde have givet investorerne et fingerpeg om, at det ville gå den vej. Undskyld mig, men jeg er forvirret. For hvis hverken den danske stat, Finanstilsynet, Finansiel Stabilitet eller store investorer åbenbart synes, der var nogen ko på isen 88 dage forinden, hvordan i alverden skulle den enkelte private investor eller for den sags skyld den enkelte bankrådgiver så være i stand til at gennemskue, at Amagerbanken var i så dybe problemer, at den ville krakke tre måneder efter aktieudvidelsen?

En anelse arrogant

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs