Evergrandes aftale om rentebetaling vækker ny usikkerhed

Der er få detaljer i offentligheden om, hvordan det kinesiske megaselskab Evergrande vil betale sine kreditorer tilbage, og det skaber usikkerhed.
Det kinesiske ejendomsselskab Evergrande har indgået | Foto: Aly Song/REUTERS / X01793
Det kinesiske ejendomsselskab Evergrande har indgået | Foto: Aly Song/REUTERS / X01793
AF MARKETWIRE

Den kriseramte kinesiske ejendomsgigant China Evergrande meldte tidligere onsdag om en aftale med sin kreditorer vedrørende betalingerne på et obligationslån, men sparsomme oplysninger om aftalens reelle indhold skaber allerede nu spekulationer.

Det skriver Bloomberg News.

Evergrande meddelte onsdag i en børsmeddelelse, at selskabet via en clearing central har indgået en aftale med investorer om rentebetaling på et obligationslån udstedt i yuan. Imidlertid indeholdt meddelelsen intet nyt om, hvor meget der vil blive betalt, eller hvornår pengene vil blive betalt.

Og det har ifølge Bloomberg skabt spekulationer blandt nogle analytikere om, hvorvidt der er tale om en aftale om blot at udskyde rentebetalingerne, så Evergrande derved ikke misligholder lånet her og nu.

Spekulationerne kommer, efter at kilder tirsdag fortalte til Bloomberg, at Evergrande allerede mandag missede rentebetalinger på to af sine banklån.

Oven i skal Evergrande i morgen torsdag lægge et tocifret millionbeløb i dollar på et udenlandsk obligationslån.

Ifølge Bloomberg er de kinesiske myndigheder dog i det stille begyndt at forberede en potentiel restrukturering af Evergrande. Det oplyste anonyme kilder tidligere i september til nyhedsbureauet.

Også likviditeten i pengemarkedet er styrket. Onsdag har myndighederne pumpet ekstra 120 mia. yuan, eller næsten 118 mia. kr., ud i bankerne.

Pensionskunder ser stort på kinesisk børsuro

Gældsplaget kinesisk selskab indgår aftale om rentebetaling 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også