FinansWatch

EQT ramt af stort insidersalg på 23,3 mia. svenske kr.

Kapitalfonden EQT er kommet i modvind på børsen, efter flere partnere har solgt ud af deres aktier i kapitalfonden.

Det har været dyrt at være EQT-aktionært de seneste dage. | Foto: Thomas Borberg

EQT må onsdag en tur i kanvassen på børsen i Stockholm, efter at en række partnere har solgt aktier for 23,3 mia. svenske kr. i kapitalfonden.

Det skriver Bloomberg News, der pointerer, at det sker, efter at kapitalfonden tidligere end planlagt har tilladt insidere at sælge aktier i selskabet i kølvandet af en stor kursoptur siden børsnoteringen i 2019.

EQT-aktien falder 4,9 pct. til 380,80 svenske kr., efter at insidere samlet set har solgt 63,1 mio. aktier til 370 svenske kr. per styk.

Aktierne i det Stockholm-baserede selskab er seksdoblet siden børsnoteringen i september 2019, drevet af rekordstore mængder kapital og en masse handler.

På det danske marked har EQT blandt andet været med til at børsnotere Huscompagniet, hvor kapitalfonden solgte de sidste aktier i midten af august.

For at tillade salget har EQT lettet restriktionerne, der var sat op for at forhindre aktiesalg fra insidere indtil september 2022.

Blandt de sælgende insidere er blandt andet formand, Connie Jonsson, der har solgt 5,3 mio. aktier, og danske Morten Hummelmose har også afhændet aktier i forbindelse med det store aktiesalg.

EQT slår analytikernes forventninger i første halvår

EQT og Goldman Sachs køber forskningsorganisation 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs