FinansWatch

Santander kæmper sig vej ind i den europæiske investeringsbanksektor

Coronapandemien har fået amerkanske banker til at skrue ned for europæiske aftaler, og det vil Santander Bank udnytte.

Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix

Santander Bank sigter efter at blive en magtfuld spiller inden for den europæiske investeringsbanksektor og udfordrer Wall Street-giganterne, der dominerer branchen.

Det skriver Financial Times.

Ambitionen er en skelsættende begivenhed for Europas største inden for udlån til private, som har brugt de sidste fire årtier på at opbygge et forbrugsbankimperium, der spænder over 20 lande.

Santander ser ifølge avisen et snit til at drage fordel af rivalen Deutsche Banks mindre fokus på investering samt de amerikanske rivalers reducerede appetit på europæiske aftaler som følge af pandemien.

"I Europa er det rimeligt at sige, at vi sandsynligvis startede med at være på omkring niveau to til tre inden for investeringsbanker," siger José María Linares, der er administrerende vice-direktør for Santander, til avisen.

"Ambitionen er at være én af de førende europæiske banker," fortsætter han.

José María Linares blev rekrutteret for fire år siden, for at udvide bankens forretnings- og investeringsdivision, skriver Financial Times.

Santander lancerer økonomi-app med Nordic API Gateway

Santander vil lukke 111 britiske filialer 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs