FinansWatch

JPMorgan Chase tror på stærkt kvartal for investeringsbanker

Interessen for spacs og masser af transaktionsgebyrer kommer til at løfte indtjeningen for investeringsbanker, mener JP Morgans Jamie Dimon.

Jamie Dimon er adm. direktør i JP Morgan Chase. | Foto: AARON P. BERNSTEIN/REUTERS / X02988

JPMorgan Chase spår et af de stærkeste kvartaler for investeringsbanker nogensinde, i et marked hvor fusioner, opkøb og Spacs fylder mere og mere.

Det skriver Financial Times.

Topchef i JPMorgan Chase Jamie Dimon spår et af de bedste kvartaler for banken, båret af transaktionsgebyrer, der kompenserer for en svag efterspørgsel på udlån og en opbremsning i handelsindtægterne.

"Investeringsbankforretning - det kan blive et af de bedste kvartaler, vi nogensinde har set," sagde Jamie Dimon på en videokonference mandag ifølge Financial Times.

"Jeg tænker en stigning på 20 pct. i forhold til sidste år og sidste kvartal. Det kunne være 15-20 pct. Årsagen til det er, at der er store aftaler, der måske - måske ikke - bliver indgået," fortsatte topchefen.

Banker på Wall Street har siden sidste år draget stor fordel af den stigende fusions- og opkøbsaktivitet.

Denne er yderligere båret af den stigende interesse for Spacs - tomme børsskaller - kapitalfonde på udkig efter tilbud, virksomhedsopkøbere med dybe lommer samt et solidt marked for kapitalrejsning på obligations- og aktiemarkedet.

Øverst blandt investeringsbankerne - målt på gebyrindtjening på de store transaktioner, er JPMorgan, viser tal fra Refinitiv ifølge Financial Times. Bankens transaktionsgebyrer har siden årsskiftet indbragt 5,5 mia. dollar - svarende til knap 34 mia. kr. - mod 3,98 mia. dollar året før.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs