FinansWatch

100 kryptovalutaer rundede 1 mia. dollar

Bitcoin toppede med mere end 1 billion dollar, altså mere end 1000 mia. dollar, mens nummer to på listen, ethereum, var tæt på 2300 mia. dollar.

Foto: KAREN BLEIER/AFP / AFP

Trods uro omkring kryptovalutaer i den forgangne weekend, så tyder meget på, at 2021 bliver året, hvor digitale valutaer endelig vinder bred anerkendelse som brugbar betaling eller som investeringsaktiv.

Det vidner tallene i al fald om, for fredag var der hele 100 forskellige kryptovalutaer, som på diverse handelsplatforme hver især havde en samlet markedsværdi på mere end 1 mia. dollar, fremgår det af coinmarketcap.com.

Bitcoin toppede med mere end 1 billion dollar, altså mere end 1000 mia. dollar, mens nummer to på listen, ethereum, var tæt på 2300 mia. dollar. Dogecoin, oprindeligt opkaldt efter en japansk hunde-meme, men populær hos blandt andet Teslas grundlægger, Elon Musk, var lidt længere nede på listen med 43 mia. dollar.

Kryptovalutaer fik i weekenden dog en del negativ opmærksomhed efter rygter om, at USA's centralbank vil gribe ind for brug af mulig brug den digitale valuta til hvidvaskning, hvilket fik kryptovalutaer generelt til at falde. Med til at skabe en negativ stemning var også et stort strømafbrud i Kina, som ramte produktionen af bitcoin, den såkaldte mining.

Bitcoin ramte sidste uge en rekord over 63.400 dollar, men var i weekenden helt nede i 51.700 dollar. Siden er den kommet sig noget og ligger mandag i 55.255 dollar.

Efter det tilbagefald er der nu blot 93 digitale valutaer med en markedsværdi over 1 mia. dollar. Bitcoin topper stadig med mere end 1 billion dollar, og valutaen er steget med 90 pct. i 2021.

Mere fra FinansWatch

Valgkampen var smal og hård - nu skal bestyrelsen i P+ have fokus på hele medlemsskaren

Uenighed er en del af et sundt medlemsdemokrati, men når man samles i en bestyrelseslokale er der ikke plads til særinteresser. I stedet skal fokus være på hele medlemsskaren. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand i pensionskassen P+, Kim Duus, der efter en konfliktfyldt valgkamp til fire poster i pensionskassens bestyrelse nu skal have skabt fælles fodslag.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs