FinansWatch

Forsikrings- og pensionsselskaber købte op i udenlandske aktier i april og maj

Danske investorer opkøbte udenlandske aktier for 25 mia. kr. i årets første fem måneder. Det er især sket i april og maj, hvor forsikrings- og pensionsselskaber købte amerikanske aktier for 14,4 mia. kr.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Troen på de udenlandske aktiemarkeder vendte tilbage i april og maj, efter at marts var præget af store frasalg. Det viser tal fra Nationalbanken.

Det fremgår, at der samlet set blev købt udenlandske børsnoterede porteføljeaktier for 25 mia. kr. i årets fem første måneder. Heraf stod forsikrings- og pensionssektoren for 11 mia. kr.

Der har været særlig stor udskiftning i forhold til aktier på den amerikanske børs. Forsikrings- og pensionsektoren solgte i marts amerikanske aktier for over 15 mia. kr., hvorefter sektoren geninvesterede 14,4 mia. kr. i det amerikanske aktiemarked i april og maj. Her blev en stor del af de frasolgte big tech-aktier købt tilbage.

Netop amerikanske teknologiaktier steg betydeligt i april og maj, hvilket er med til, at danske investorers afkast steg med 15 procent i disse to måneder. Det opvejer dog ikke faldet i afkast frem til og med marts, der er på 21 procent, hvilket betyder, at danske investorers afkast samlet set er faldet med 8 procent i årets første fem måneder.

Danske investorer har i alt udenlandske aktier for 1.255 mia. kr. Heraf ejer forsikrings- og pensionssektoren samt investeringsforeningerne for i alt 1.046 mia. kr.

Private investorer strømmede til handelsplatforme under coronakrisen

Digitale børshandlere trumfet i prissammenligning

UBS advarer kunderne mod jagt på store gevinster i små aktier

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere