FinansWatch

Formand for EU's børstilsyn: Vitalt for økonomien med åbne markeder

EU's børstilsyn mener, at det er afgørende, at de finansielle markeder forbliver åbne under den nuværende corona-pandemi.

Steven Maijoor Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er vitalt for økonomien, at de finansielle markeder forbliver åbne under den nuværende corona-pandemi. Det slår Steven Maijoor, der er er formand EU's børstilsyn, Esma, mandag fast ifølge Reuters.

Stor volatilitet på de finansielle markeder har ifølge nyhedsbureauet øget muligheden for en suspendering af handlen for at give markedet et pusterum, men det ser altså ikke ud til at være på vej:

"Åbne markeder gør det muligt fortsat at justere priser til nye informationer, og de sørger for likviditet til gavn for investorerne ved at lade dem rebalancere deres porteføljer og møde kontraktlige forpligtelser," siger han.

Udmeldingen kommer, efter at en gruppe handelsorganer i Europa og USA har opfordret centralbanker, regeringer og tilsynsmyndigheder til at holde markederne åbne.

Oven på udbruddet af coronavirus har Esma, der har til opgave at koordinere tilsyn med de finansielle markeder i euroområdet, blandt andet øget kontrollen med shortselling, som er spekulation i kursfald.

Flere lande er gået skridtet videre og har dediceret forbudt shorting, herunder Italien og Spanien, men det er ikke på vej i Danmark, fortalte underdirektør i Finanstilsynet Anders Balling sidste uge til Ritzau Finans:

"Jeg tror, at der på tværs af Europa er lidt forskellige opfattelser af shortselling. Vi vurderer ikke, at der er behov for et forbud, som dem der er lavet, i den situation vi står i nu," lød det tirsdag fra Anders Balling.

I kølvandet på finanskrisen indførte Folketinget fra 2008 til 2012 forbud med at shorte finansaktier. I dag er det dog Finanstilsynet, der kan tage den beslutning, hvilket der dog i sidste uge ikke var planer om.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere