FinansWatch

De moderate rentestigninger fortsætter

Renten på danske statsobligationer stiger igen

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation fortsætter onsdag morgen den positive tendens, hvor den bliver sendt op med 6 basispoint til minus 0,30 pct. efter tirsdagens rentehop på 6 basispoint.

Investorerne fortsætter dermed med at sælge ud af gældspapirer, idet der fortsat kæmpes om at skaffe likviitet i et marked, hvor de amerikanske aktieindeksfutures ligger med fald omkring 4 pct.

Markedsdeltagerne vil onsdag fortsat have fokus på meldinger om finans- og pengepolitisk hjælp til at bekæmpe coronakrisen, der har især har ramt obligationsmarkederne i Sydeuropa og højrentemarkederne.

Fokus vil også fortsat også være på, hvordan det går med at skaffe likviditet til de finansielle markeder.

"Vi vurderer, at uroen på de finansielle markeder blandt andet kan blive dæmpet, hvis likviditetstildelingerne og lånene fra centralbankerne til bankerne i stigende grad bliver bakket op af verdens regeringer med statsgarantier af lånene," skriver Mathias Dollerup Sprogel.

Udviklingen på markederne ventes fortsat at være drevet af udviklingen med at inddæmme coronaviruspandemien samt af meldinger om hjælp til økonomien, hvor Donald Trump tirsdag var klar med en finanspolitisk pakke på 1000 mia. dollar.

Derfor tager de økonomiske nøgletal mindre opmærksomhed i det nuværende markedsklima.

Det er onsdag småt med kalendersatte begivenheder, hvor det ellers programsatte rentemøde i USA blev fremskudt til søndag, hvor den amerikanske centralbank sænkede styringsrenten med et helt pct.point.

Der kommer onsdag eftermiddag dog et par nøgletal fra det amerikanske boligmarked i form af byggetilladelser, der for februar ventes at vise et fald til 1,5 mio. enheder fra 1,55 mio. enheder for måneden forinden. Påbegyndt boligbyggeri ventes for februar at vise et fald til 1,5 mio. enheder fra 1,57 mio. enheder for måneden forinden.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere