FinansWatch

Ny fond skal sætte fart på børsnoteringer

Statens investeringsfond, Vækstfonden, og kapitalforvalteren Bankinvest har oprettet en ny aktiefond på op mod 800 mio. kr., der skal give de små- og mellemstore danske virksomheder lyst til at blive børsnoteret i København. Det skriver Dagbladet Børsen.

Lars Bo Bertram, administrerende direktør i Bankinvest

Ideen til aktiefonden opstod for to år siden. Her besluttede Lars Bo Bertram, der er administrerende direktør i Bankinvest, og Rolf Kjærgaard, der er investeringsdirektør i Vækstfonden, at de gerne ville bidrage til, at Danmark får et velfungerende børsmarked, der også tiltrækker virksomheder uden for C25.

Det forventes, at samarbejdspartnerne hver især vil lægge omkring 100 mio. kr. i puljen fra start. Ved en fuldtegning på 800 mio. kr. vil de 200 mio. kr. komme fra Vækstfonden, hvor de resterende 600 mio. kr. vil komme fra private investorer i de 50 banker, der hører under Bankinvests netværk.

Lars Bo Bertram siger til Børsen, at det er vigtigt, at der også er en god markedsplads for de små- og mellemstore virksomheder, hvis de ønsker at blive børsnoteret.

"For mig er det nærmest naturstridigt for en dansk virksomhed at søge mod børsen i Sverige. Det ville da være rart, hvis det blev i Danmark i stedet," siger Lars Bo Betram til Børsen.

Siden 2013 er der blevet børsnoteret 247 virksomheder på børsen i Sverige, hvoraf flere af dem har været danske. I modsætning blev der kun børsnoteret 28 virksomheder på børsen i Danmark i samme periode.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs