Alm. Brand kritiserer kommuner for forældede investeringsplaner

Størstedelen af kommunernes formue på 44 mia. kr. er investeret i realkreditobligationer, der giver et dårligt afkast og til en stigende risiko. Sådan lyder kritikken fra blandt andet Alm. Brand. Det skriver erhvervsmediet Finans.
Jacques Skovgaard, direktør i Alm. Brand. | Foto: Alm Brand
Jacques Skovgaard, direktør i Alm. Brand. | Foto: Alm Brand

En gammeldags investeringstilgang betyder, at kommunerne går glip af milliarder, mener blandt andet Alm. Brand. Det skriver Finans.

"Kommunerne kan øge afkastet med over 1 mia. kr., som man kan bruge til skoler, ekstra pædagoger eller skattelettelser. Det kan ske, uden at man behøver at ændre lovgivningen, og uden den samlede risiko bliver mærkbart større," siger Jacques Skovgaard, direktør i Alm. Brand, der er kapitalforvalter for ca. 15 danske kommuner.

De danske kommunerne har en samlet opsparing på 44 mia. kr., og 80-90 pct. af pengene er ifølge Alm. Brand investeret i danske realkreditobligationer. Det var tidligere en investering, der betød stabile afkast til en lav risiko. Men i dag er afkastene minimale, og risikoen er streget, fordi det kan blive dyrt, hvis eller når renterne stiger.

På CBS er professor Ken Bechmann enig i kritikken om, at kommunerne investerer gammeldags. Også i Køge hilser borgmester Marie Stærke (S) opsangen velkommen og efterspørger professionel rådgivning, mens KL's formand KL’s formand, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), peger på, at realkreditobligationer grundlæggende stadig er ret sikre, og at der ikke skal gambles med de skattekroner, der ligger i kommunekasserne og venter på at blive brugt.

Alm. Brand: Bedste scenarie er 0 pct. i afkast  

Erhvervspakke kan sætte skub i populære investeringsprodukter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også