FinansWatch

Blackrock vil forske i kunstig intelligens

Verdens største kapitalforvalter vil oprette et forskningscenter med fokus på kunstig intelligens.

Blackrock, vil forske i kunstig intelligens og planlægger at etablere et forskningscenter i Californien. Det illustrerer investeringsindustriens øgede interesse i at få maskiner til at "tænke".

Det skriver Financial Times.

Når Blackrock i slutningen af året åbner et laboratorium for kunstig intelligens, håber kapitalforvalteren, at det vil effektivisere selskabets præstationer og i sidste ende komme kunderne til gavn.

"Når folk hører udtrykket kunstig intelligens, tænker de ofte på en robot, der overtager verden. Men det handler om at øge effektiviteten af, hvad vi gør rundt omkring i verden," siger Blackrocks driftschef, Rob Goldstein, til Financial Times.

Han tilføjer, at teknologien allerede er "ved at ændre verden".

Investeringsindustrien har længe været fulgt udviklingen af kunstig intelligens i håbet om, at det vil kunne bruges til at analysere store mængder data og dermed øge resultater og mindske omkostninger.

Forsiden lige nu

Storbank sælger seks cityejendomme i København

I en trecifret millionhandel har Jyske Bank aftalt at sælge seks københavnske ejendomme, som blev sat til salg i marts, erfarer EjendomsWatch. Den obligatoriske tilbudspligt til ejendommenes lejere er dog en joker i transaktionen. Topchef Anders Dam sendte selv salgsprospektet ud på Twitter. Køber udbygger sin milliardportefølje.

Rasmus Jarlov - en mand uden filter

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere