FinansWatch

Læselysten direktør søger svar på fremtidens penge i ny bog

CHEFENS BOGREOL: Spar Nord-direktør har læst så mange bøger, at han engang blev så mæt af ord, at han knap gad at læse for sin fornøjelses skyld. Siden har han dog genvundet læselysten og har i øjeblikket hovedet begravet i en ny bog om penge, fortæller han i ny serie.

Ole Madsen, kommunikationsdirektør | Foto: PEDERSEN RUNE AARESTRUP

Ole Madsen lægger ikke skjul på, at han er en læsehest.

Her på mine ældre dage er jeg mest til de store amerikanske forfattere som Don Delillo og Paul Auster.

Ole Madsen, kommunikationsdirektør i Spar Nord

Faktisk har Spar Nords kommunikationsdirektør, der i tidernes morgen tilbragte et par år på litterturvidenskab på universitetet, læst så mange bøger, at han engang nær havde tabt pusten.

Det fortæller Ole Madsen i FinansWatch' nye serie, Chefens bogreol.

Hvilken bog læser du lige nu og hvorfor?

"Jeg er i gang med en fagbog, der hedder Beyond Babylon, Before Bitcoin: From Money that We Understand to Money that Understand Us af David Birch," siger Ole Madsen.

"Jeg synes, at bogen på en gang er en underholdende historie om penge gennem tiden og samtidig giver stof til eftertanke på et område (betalinger), hvor der er helt enormt meget dynamik lige nu," fortsætter han.

Hvilke to fagbøger har gjort indtryk på dig?

"Den fagbog, der nok har ramt mig hårdest, er Den Store Lærebog i Corporate Finance af Brealy, Myers & Allen. Jeg var igennem den både på et CBS-forløb for mange år siden og igen, da jeg tog min MBA," siger Ole Madsen.

"Bogen gjorde mig begge gange ydmyg over, hvor mangefacetteret og kompliceret området er - samtidig med at jeg på et nogenlunde acceptabelt niveau fik tilegnet mig noget af den lærdom, jeg som oprindeligt humanistisk uddannet ikke havde fået ind med skolemælken. Jeg er selvfølgelig ikke blevet Cand. Merc. FIR af den grund, men jeg mener, jeg er blevet kompetent til at varetage de opgaver inden for bl.a. M&A-feltet, som mit job heldigvis somme tider byder på," siger han og tilføjer:

"Hvis jeg må nævne noget, der ikke har klassisk bogformat, men alligevel snerper derhenad, skal det være MIT's publikationer om diverse digitale teknologier. Som så mange andre i vores branche er jeg interesseret i "det eksponentielle paradigme", og her synes jeg, at MIT samler nogle meget sobre betragtninger og analyser om de forskelle teknologer."

Hvilken skønlitterær bog har gjort indtryk på dig?

"Jeg har studeret Litteraturvidenskab i 2,5 år, så jeg har godt nok læst mange bøger. Faktisk så mange, at jeg i en lang periode næsten ikke orkede at læse for min fornøjelses skyld. Her på mine ældre dage er jeg mest til de store amerikanske forfattere som Don Delillo og Paul Auster. Noget af det seneste, jeg har læst, var Austers 4321, og den var jeg ret begejstret for," siger Ole Madsen, kommunikationsdirektør i Spar Nord.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs