FinansWatch

Den svenske centralbank vil digitalisere sin valuta

Den svenske centralbank, Riksbanken, vil som verdens første centralbank introducere en digital version af den svenske valuta.

Foto: Riksbanken

Det er den såkaldte e-krona, som skal gøre sin debut i det svenske pengesystem, der skal være tilgængelig for borgerne via et kort eller en app.

Det skriver Dagens Industri.

I Sverige er antallet af kontante transaktioner faldet fra 40 pct. i 2010 til 15 pct. i 2016. Statistikken er ikke gået politikernes næse forbi, der arbejder på en digital betalingsløsning.

"Den skal være bredt tilgængelig for offentligheden døgnet rundt. E-kronen skal stå på en konto, men vi vil også have en værdibaseret e-krone. Det kan blive som et kort eller i en app, som man kan indsætte en vis værdi på," siger Eva Julin, projektleder for e-krona i Riskbanken, til Dagens Industri.

Hvordan e-kronen i praksis skal fungere, vides ikke endnu. Hos Riksbanken arbejder man på den tekniske del af den nye digitale valuta, som ikke forventes klar før december 2018.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs