FinansWatch

Sverige overskrider deadline for betalingsdirektiv

Regeringen i Sverige har det heller ikke nemt med betalingsdirektivet PSD2. Her har man set sig nødsaget til at overskride deadline med flere måneder.

Implementeringen af PSD2-direktivet i den danske lovgivning gik ikke uden problemer, da erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) tidligere på året gjorde betalingsdirektivet en del af den danske betalingslov. På den anden side af sundet skaber arbejdet også hovedpine.

Betalingsdirektivet giver tredjeparter som eksempelvis webshops eller fysiske butikker mulighed for at gennemføre betalinger for kunder uden om betalingskortselskaber, sådan som det er sket hidtil.

Den svenske regering har udsat gennemførslen af betalingsdirektivet PSD2. Regeringen meddeler nu, at man ikke kan nå at få implementeret det nye direktiv tids nok. EU's direktiv skal senest ved årsskiftet være en del af den nationale lovgivning, men den deadline kommer svenskerne nu til at overskride med flere måneder.

"Lovgivningsarbejdet i henhold til direktivet er omfattende og indeholder en række vanskelige spørgsmål. Den lovgivning, der kræves til gennemførslen af direktivet vil derfor ikke være muligt i tide," skriver den svenske regering på sin hjemmeside.

"Arbejdet foregår i øjeblikket med henblik at få vedtaget et lovudkast i efteråret, så et lovforslag kan forelægges for riksdagen efter årsskiftet. Det betyder, at lovgivningen ikke træder i kraft før 1. maj 2018," lyder det videre.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere