FinansWatch

Professor undrer sig over opkøbsforsøg på Nets

CBS-professor Jan Damsgaard, der er specialiseret i digitalisering og it-ledelse, undrer sig over opkøbsforsøgene på Nets, idet han forudser, at den danske betalingskæmpe snart får nye konkurrenter i form af blandt andet Google, Facebook og Apple. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Jan Damsgaard er professor på CBS og specialiseret i digitalisering og it-ledelse.

Det er forbundet med høj risiko, hvis en ny ejer kaster milliarder efter Nets, der fremover må forventes at komme til at kæmpe mod selskaber som Google, Facebook og Apple, vurderer professor i digitalisering og it-ledelse Jan Damsgaard over for erhvervsmediet Finans.

Der bliver tale om en investering med høj risiko for nye investorer, hvis de kaster milliarder ind i den danske betalingsformidler Nets. Det vurderer Jan Damsgaard, professor fra CBS, efter forlydender om, at internationale kapitalfonde arbejder på at købe Nets.

"Nets er ikke på vej ind i smult vande, men snarere et oprørsk hav. Der er bl.a. blevet åbnet op for, at andre selskaber vil kunne få adgang til bankernes konto-infrastruktur, og det betyder, at nye spillere på markedet vil kunne gå helt uden om Nets. Det er alt sammen udfordringer i forhold til Nets’ ellers stabile udvikling," siger Jan Damsgaard, der er specialiseret i digitalisering og it-ledelse.

Han peger på, at der intet er i vejen for, at Google, Facebook og Apple kan gå uden om Nets, fordi de inden længe kan få adgange til bankernes konto-infrastruktur.

Medie: Nets-budkrig kan udløse ny pengeregn over direktører

Butikker frygter prisstigninger ved opkøb af Nets

Ny betalingskrig truer bankernes guldgrube

Forsiden lige nu

Køber af krisebank tager en for holdet: Vi gør det for den danske banksektor

Det ville have haft konsekvenser for hele banksektoren, hvis ikke den fortabte situation i Østjydsk Bank var blevet løst, mener direktøren i Sparekassen Vendsyssel, der nu overtager både filialer og kriseramte kunder. Vi så meget nødigt, at banken skulle havne i Finansiel Stabilitet, siger han til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere