Færre finansansatte er stolte af deres arbejdsplads

En ny trivselsundersøgelse blandt ansatte i finanssektoren vækker bekymring hos forbundet. Der er igen en stigning i antallet af ansatte, der ikke er stolte af arbejdspladsen.
Solveig Ørteby, næstformand i Finansforbundet.
Solveig Ørteby, næstformand i Finansforbundet.

Flere dårlige sager i finansbranchen om blandt andet stigende bidragssatser på realkreditlån, Panama Papers og hvidvasksager har ikke forbedret arbejdsmiljøet blandt ansatte i finanssektoren.

Det viser en ny trivselsmåling foretaget af Finansforbundet blandt 8131 medlemmer.

Sidste år svarede 39 pct., at de i høj grad gerne fortæller deres venner, at netop deres arbejdsplads er et godt sted at være. I år er denne andel faldet til 30 pct., og det bekymrer forbundets næstformand.

"Sektorens virksomheder har fortsat et kæmpe arbejde med at genoprette sektorens image i befolkningen, og det er ikke blevet mindre af de sager, der har været fremme om Nykredit, Nordea og Danske Bank det seneste års tid," siger Solveig Ørteby til Nyhedsbrevet Finans.

"Det er trist, når man som medarbejder ikke er stolt af sin arbejdsplads. Så har virksomhederne et problem, fordi medarbejderne ikke er lige så gode ambassadører for virksomheden, som de kunne være."

Trivselsundersøgelsen er blevet indført som en årlig begivenhed i forbundet for at kunne måle medarbejdernes ve og vel. Stresssymptomer er en af de ting, der bliver kigget på i undersøgelsen. I år er den steget til 15 pct. fra 12 pct. i 2016, idet medlemmerne svarede, at "de ofte eller meget ofte oplever helbredstruende stresssymptomer."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også