FinansWatch

Visa vil indføre kontantløse løsninger til det britiske marked

Visa presser på for at gøre flere og flere butikker kontantløse. Britiske tal viser, at hver anden forbruger undgår forretninger, som ikke tager imod kortbetalinger.

Visa har lanceret et initiativ, der skal opfordre butikker i USA til at blive kontantløse, og betalingsformidleren overvejer lignende initiativer i Storbritannien og andre lande. Det skriver den britiske avis The Independent.

Visa har i USA lanceret en konkurrence, hvor forretninger kan vinde 10.000 dollar (65.000 kr.) til hjælp med at blive kontantløs. Visa fortæller til The Independent, at man håber at kunne tilbyde lignende konkurrencer i Storbritannien og andre lande, men at der endnu ikke ligger en klar plan.

Sidste måned fortalte James Frost, marketingschef i Storbritannien for betalingsformidleren Worldpay, at 60 pct. af de 24-34-årige foretrækker ikke at have kontanter på sig, mens andelen for alle aldersgrupper er 48 pct.

"Innovationer som kontaktløse og mobilbetalinger får besøg ved hæveautomaten til at virke som en unødvendigt sur pligt sammenlignet med farten, enkelheden og bekvemmeligheden ved nye betalingsløsninger," sagde han.

Data fra Worldpay viser desuden, at hver fjerde britiske forbruger siger, at de er begyndt at undgå forretninger, som ikke accepterer kortbetalinger, mens hver tredje siger, at de kun bruger kontanter, hvis det er absolut nødvendigt.

Tal fra UK Card Association viser, at kontaktløse kortbetalinger steg med 225 pct. i 2016 og udgør nu hver fjerde kortbetaling.

Gebyrhop får danskerne til at skrue ned for brug af betalingskort på ferien

Her er bejleren til at overtage Nets

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere