FinansWatch

Inden feriestolen kalder: Finansbosser gør status på travlt forår

FERIE I FINANSLAND: Hvad var forårets vigtigste finansbegivenhed, hvad var den mest oversete finanshistorie og hvad skal sommerferien gå med i år? En række chefer i den danske finanssektor deler deres perspektiv på branchen og fortæller samtidig om ferieplaner i ny sommerserie på FinansWatch.

Med kalenderen slået op på juli-måned og sommerferien enten i gang eller tæt på kan man gøre status over første halvdel af 2017.

For finanssektoren har det som altid været et travlt halvår, men hvad har egentlig været de vigtigste begivenheder i sektoren og hos de enkelte virksomheder? Hvad har været den mest oversete historie i branchen og det mest opsigtsvækkende jobskifte, og hvordan skal ferien egentlig bruges, nu hvor sommeren står for døren?

Disse og andre spørgsmål giver en række chefer i finanssektoren deres syn på i en ny sommerserie på FinansWatch.

F.eks. fortæller Torsten Fels, adm. direktør i pensionskassen Pensam, at den klart største begivenhed i foråret med hans øjne er den pensionsaftale, som regeringen for nylig fremlagde.

"Den ændrer fundamentalt på rammerne om opsparingen og komplicerer desværre pensionsparringen betydeligt - ikke mindst for de grupper, der arbejder hårdest og tjener mindst," lyder det fra Torsten Fels.

Fra flere sider lyder det, at den fortsat massive regulering af finanssektoren er den vigtigste, men også på nogle punkter mest oversete historie i branchen. Ifølge adm. direktør i Djurslands Bank, Lars Møller Kristensen, mangler han således stadig at se, at politikerne gør noget ved de øgede krav, "der vælter ind over den finansielle sektor."

"Man taler meget om det, og der er mange, der gerne vil stille sig op på ølkassen, men når man sidder i den anden ende af pølsemaskinen, så mærker vi ikke ret meget til, at der bliver sat handling bag ordene," siger Lars Møller Kristensen.

Mens der generelt er forskellige opfattelser af, hvad der har været de vigtigste begivenheder i årets første seks måneder, så er der til gengæld relativt bred enighed om, hvem der tog forårets mest opsigtsvækkende jobskifte. Her lyder det fra en lang række deltagere i sommerserien, at det er Nordea Danmarks ansættelse af den tidligere Handelsbanken-chef Frank Vang-Jensen som ny topchef.

"Jeg kender Frank fra hans tid i Handelsbanken og de mange resultater, han opnåede der. Frank har nu en spændende opgave foran sig i Nordea. Selvom det er en af vores konkurrenter, var jeg hurtig med lykønskninger til Frank," lyder det blandt andet fra Danica-direktør Lars Ellehave-Andersen.

Læs første afsnit af sommerserien nedenfor med Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension. Hun fortæller blandt andet om, hvorfor sammenlægning af selskabets Medlemsservice og Virksomhedsservice til én stor afdeling har været forårets sværeste beslutning, og hvad hun skal lave på årets tur til Sicilien.

Forsikringschef: "Det skaber interesse, når en så stor aktør får ny leder"

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere