FinansWatch

Ugebrev får kritik for Nykredit-historie

Pressenævnet har udtalt kritik af Økonomisk Ugebrev i forbindelse med artikel om udtalelser fra Forenet Nykredits formand om den planlagte børsnotering.

/ritzau/Jens Dige
Foto: /ritzau/Jens Dige

Tilbage i februar bragte Økonomisk Ugebrev en artikel med overskriften "Smith: Nalen og tilsyn skrev at vi skal på børsen." Ugebrevet har mandag modtaget kritik fra Pressenævnet for artiklen.

Baggrunden for artiklen var, at Forenet Kredits (tidligere Foreningen Nykredit) bestyrelsesformand, Nina Smith, i et radioprogram på DR P1 havde udtalt sig om Nykredits mulige børsnotering. I radioudsendelsen udtalte formanden:

”De [Finanstilsynet og Nationalbanken] har begge skrevet til os, sagt i medierne, at det er gavnligt, at store SIFI-institutioner har adgang til kapitalmarkederne.”

I Økonomisk Ugebrevs artikel fremgik det bl.a., at formanden ”siger direkte, at Nationalbanken og Finanstilsynet har skrevet til Nykredit, at de ønsker, at Nykredit børsnoteres” og henviste til, at der var tale om egentlig breve.

I artiklen fremgik det videre, at Nationalbanken ikke bekræftede at have sendt et brev, og at Finanstilsynet hverken kunne be- eller afkræfte at have skrevet til Nykredit.

Af meddelelsen fra Pressenævnet oplyses det, at ugebrevet forud for offentliggørelsen af artiklen var i konkakt med foreningens pressechef. Her afviste pressechefen "ikke ordret, at der eksisterede breve," står der i meddelelsen fra nævnet. Men pressechefen oplyste, at formandens udtalelse i radioprogrammet havde dækning i Nationalbankens kvartalsoversigt og en redegørelse fra Finanstilsynet.

Samlet kommer nævnet frem til, at Økonomisk Ugebrev gik over stregen:

"Efter Pressenævnets (flertallets) opfattelse gav formanden ikke i radioudsendelsen udtryk for, at de to institutioner havde sendt breve til Nykredit. Indholdet af artiklen var efter nævnets opfattelse herved egnet til at skade foreningen og formanden, idet der blev stillet spørgsmål ved deres troværdighed. Nævnet udtalte kritik af ugebrevet og gav foreningen og formanden ret til at få bragt et genmæle," står der i meddelelsen fra nævnet, hvor det dog tilføjes:

"Et mindretal var uenig i vurderingen og mente, at der var dækning for udsagnet i formandens udtalelse i DR P1 og ville ikke kritisere eller give genmæle."

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere