FinansWatch

Tysk shippingbank efter afvist redningsforsøg: Skal ikke skabe et mønster

Den tyske storbank HSH Nordbank afviste et redningsforsøg for rederiet Rickmers Group og slukkede dermed i høj grad håbet for selskabets overlevelse. Men det er ikke et mønster for fremtidens behandling af rederier, siger topchef i HSH, Stefan Ermisch til den tyske avis Handelsblatt.

Stefan Ermisch CEO HSH Nordbank

HSH Nordbank var tidligere på måneden med til at trække tæppet væk under det problemramte Rickmers Group. Men det er ikke begyndelsen på en ny tendens i bankens forhold til sine kunder blandt pressede rederier på trods af, at banken er tynget af sine udlån til shippingbranchen.

Det siger CEO i HSH Nordbank, Stefan Ermisch, i et interview med den tyske avis Handelsblatt.

"Vi ønsker helt sikkert ikke med sagen med Rickmers at skabe et nyt mønster. Vi ser meget nøje på hver enkelt sag, objektivt og professionelt. Først og fremmest er det imidlertid op til operatørerne at sikre tilstrækkelige kapitalisering i deres virksomheder, det ansvar kan de ikke lægge over på bankerne," siger Stefan Ermisch og understreger, at beslutningen om Rickmers Group blev truffet fuldstændig helhjertet.

"Vi evaluerer alle vores krediteksponeringer udelukkende på økonomiske kriterier, ikke politiske."

HSH Nordbank er i gang med en privatiseringsproces, der skal ændre ejerskabet for banken, der er ejet af to tyske delstater, til et privat ejerskab.

Forskellige aktører, blandt andet både kinesiske og amerikanske, har været nævnt som potentielle købere af banken, der kan fremstå mindre attraktiv som opkøb især på grund af de store posteringer til shippinglån.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere