FinansWatch

Kommunekredit har debut med grøn obligation

KommuneKredit har for første gang udstedt en grøn obligation og det for 500 mio. euro.

Foto: Lars Bahl

Kommunekredit, der har som formål at tilbyde billig finansiering til kommuner og regoner, har for første gang udstedt en grøn obligation.

Det oplyser foreningen i en meddelelse.

Der er tale om en grøn obligation for i alt 500 mio. euro, eller hvad der svarer til ca. 3,7 mia. kr.

"Provenuet fra salget skal anvendes til at finansiere miljø- og klimarelaterede investeringer i de danske lokalsamfund inden for fire områder: vand og spildevand, fjernvarme, energieffektivisering og miljørigtig offentlig transport," skriver Kommunekredit i meddelelsen.

Grønne obligationer er værdipapirer, hvor de lånte midler anvendes til finansiering af specifikke miljø- og klimarelaterede investeringer. Køberne er institutionelle investorer, der ønsker at investere i projekter, som reducerer klimapåvirkning og fremmer klimavenlig vækst.

”Med den nye type grøn finansiering til kommuner, regioner og forsyningsselskaber kan vi bidrage til at sætte fokus på den forbedring af miljø- og klimaforhold, der opnås gennem investeringer i lokalsamfundene i Danmark”, siger adm. direktør Jens Lundager (billedet) og nævner som eksempler på de mere end 100 grønne projekter et vandrensningsprojekt i Svendborg og et fjernvarmeprojekt på Bornholm.”

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs