FinansWatch

Minister åbner for skattekommission efter pres fra DF og S

Karsten Lauritzen (V) vil hurtigst muligt indkalde til drøftelser om en undersøgelseskommission af Skat.

Foto: /ritzau/Jens Henrik Haugaard/Arkiv

Regeringen går mere op i at se fremad end bagud, har svaret tidligere lydt, når skatteminister Karsten Lauritzen (V) er blevet spurgt til muligheden for at nedsætte en undersøgelseskommission af kriserne i Skat.

Men efter et fælles krav fra Folketingets to største partier, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, er ministeren klar til at "gå konstruktivt til værks".

Han vil hurtigst muligt indkalde til drøftelser om en kommission, siger han til Ritzau:

"Hvis Folketinget ønsker en undersøgelseskommission, vil jeg selvfølgelig se konstruktivt på det. Og det vil jeg indkalde til en drøftelse af."

"Men det er vigtigt for mig at understrege, at vi får kigget på, hvad der er gået galt under de skiftende regeringer – og at det arbejde, vi har sat i gang med at få skattevæsenet til at fungere, at det respekteres."

"Det vigtigste for regeringen og mig som skatteminister er at få skattesystemet til at fungere og få ryddet op i de problemer, som blev skabt over en årrække under skiftende regeringer."

"Men jeg forstår godt, at der er nogen, der vil se tilbage. Den tanke har jeg da også selv haft i min tid som skatteminister."

Et bredt flertal i Folketinget bakker op om kravet om en kommission.

Flertal vil sætte Skat under lup 

Adspurgt om det bliver inden sommerferien, Karsten Lauritzen indkalder partierne til drøftelser, svarer han:

"Det er selvfølgelig så hurtigt som muligt."

"Men jeg tror, at partierne har en forventning om, at vi ikke bare mødes til en løs snak, men en reel politisk drøftelse. Det kræver, at tingene bliver forberedt, og det tager tid. Men så hurtigt som det overhovedet er muligt."

"Hvis Folketinget ønsker noget, så arbejder jeg som skatteminister konstruktivt med på den dagsorden."

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs