FinansWatch

Iværksættere vil hvidvask til livs med ny teknologi

To danske fintech-virksomheder vil stoppe hvidvask i bankerne med teknologi.

Christian Visti Larsen, adm. direktør i Newbanking.

To danske iværksætter-virksomheder vil hjælpe bankerne med at komme hvidvask af penge til livs. Den ene er Newbanking, der har udviklet en betalings- og identifikationsløsning baseret på den såkaldte blockchain-teknologi. Det skriver Børsen.

"I dag kan de kriminelle altid finde smuthuller. Det er sjældent én transaktion i sig selv, som er mistænkelig, men summen af transaktioner fordelt på forskellige kanaler," siger Christian Visti Larsen, adm. direktør i Newbanking, til Børsen.

Børsen har desuden talt med Chainalysis, som tre danskere har stiftet i New York. Virksomheden har specialiseret sig i at identificere mistænkelige betalinger med digitale valutaer såsom bitcoin og har Barclays, Europol og Nets på kundelisten.

Blandt andet Point Nine Capital og Techstars har sammenlagt investeret cirka 30 mio. kr. i Chainalysis, men Newbanking ha fået et ukendt millionbeløb fra investorerne Flemming Grunnet og Carsten Lønfeldt. Danske banker sendte sidste år 13.377 underretninger til Bagmandspolitiet om mistænkelige transaktioner.

Dansk fintechselskab blandt de bedste i verden

Iværksætter: Bankernes fokus er forkert i jagten på hvidvask 

Mere fra FinansWatch

Debat: Open insurance-revolutionen er allerede godt i gang

Open Insurance: Med Open Insurance vil vi se en bevægelse hvor de etablerede forsikringsselskaber tvinges til at udstille policeoplysninger, så tredjeparter kan bygge services ovenpå de traditionelle koncessioner. Men det er der ikke rigtig noget nyt i. Det nye er, at vi i F&P bliver tvunget ind i et mindset, hvor den digitale platform er produktet i sig selv. Det stiller krav til samspillet mellem strategi, forretning og teknologi, skriver Lars Albert Ahnfeldt Beck Thomsen, Managing Partner i Trustworks.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs