FinansWatch

Provisionsforbud skaber frygt for nye skjulte gebyrer

Forbrugerrådet og Dansk Aktionærforening frygter at forbuddet mod provisionsbetaling blot vil resultere i større kreativitet fra bankerne i forhold til at hente indtjeningen hjem på investeringskunderne. Det skriver Finans.

Troels Holmberg, seniorøkonom hos Forbrugerådet Tænk.

Forsøget på at stoppe bankernes uigennemskuelige gebyrer på investeringsprodukter kan falde til jorden med et brag. Det frygtger både Forbrugerrådet Tænk og Dansk Aktionærforening, efter Finanstilsynet i fredags fremlagde detaljerne for et nyt lovindgreb. Det skriver Finans.

De frygter, at bankene vil udnytte et nyt smuthul, som Finanstilsynet har givet dem, til fortsat at vride skjulte milliardgebyr ud af kunderne.

"Vi har set stor kreativitet i bankerne i takt med, at Mifid II er rykket tættere på. Der er forskellige måder at lave om på produkterne og betalingerne. Sagen må være den, at man ikke kan slippe uden om de nye regler ved at kalde gebyrerne nye navne," siger seniorøkonomi hos Forbrugerrådet Tænk, Troels Holmberg, der bakkes op af Dansk Aktionærforening.

Flere hundrede tusinde danskere har deres penge placeret i disse ordninger, så derfor er der milliarder på spil, når bankerne fra 1. juli ikke længere må modtage formidlingsprovision fra de investeringsforeninger, som de køber for kundernes penge.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere