FinansWatch

Simcorp-chef: Den lave ende af forventningerne ville ikke være godt nok

Direktøren for fintech-selskabet Simcorp satser på at ramme toppen af forventningerne til 2017.

Klaus Holse. | Foto: POLFOTO

Simcorp har meldt et spænd ud for sin forventede vækst og driftsmargin (EBIT) i 2017, men for topchef Klaus Holse vil det ikke være godt nok, hvis softwareselskabet kun når den nedre ende.

Prognosen lyder på en stigning i omsætningen på mellem 7 og 12 pct., og en driftsmargin på mellem 25 og 28 pct. - begge målt i lokale valutaer. I 2016 var der en vækst på 12,4 pct. og en margin på 25,8 pct. ifølge de justerede regnskabstal, Simcorp opgør.

"Det er, hvor mange kunder vi får i løbet af året, der afgør, om vi ender i toppen eller bunden af det spænd."

"Vi har en fornuftig pipeline rundt omkring i verden, og vi kan se, at der er nogle kunder, der gerne vil købe, så det er afgørende, at vi får solgt noget til dem," siger Klaus Holse, øverste direktør i Simcorp, til Ritzau Finans.

Ved starten af året havde Simcorp sikret 207 mio. euro, eller omkring 60-65 pct. af årets ventede omsætning, og det er med til at underbygge direktørens forventninger for året.

"Det er 27 mio. euro højere, end hvor vi var sidste år, så det er et godt udgangspunkt," siger Klaus Holse, som forventer at se de to forventningsspænd følges ad:

"Jo højere op i vækstspændet, vi kommer, jo højere vil vi ligge i EBIT-spændet. Det, der driver omsætningen, er nye softwarekunde, og det at sælge en kopi af softwaren har jo ikke væsentlige omkostninger for os. Så hvis vi ender i toppen af spændet for omsætning, ender vi nok også i toppen af spændet for EBIT, og omvendt."

Ville det også være tilfredsstillende, hvis I landede i den nedre ende?

"Nej, det ville det ikke - ikke, når vi siger, at vi gerne vil vokse med tocifrede rater hvert år," fastslår Klaus Holse.

Kigger man på 2016, er der dog ingen tvivl om, at Simcorp-chefen synes, at alt var tilfredsstillende.

"Der har være rekordordreindgang og 16 nye kunder, det er overskriften. Men af de 16 er vi også godt tilfredse med, at de fem kommer fra Nordamerika, et par stykker er fra vores veludviklede marked i Norden, og vi har fået kunder i Italien og Spanien, der giver os mulighed for at ekspandere i Sydeuropa."

"De fleste ting er forløbet, som de skulle, vi har haft succesfulde projekter og kunder, der er gået "live", så der har ikke være noget at komme efter," siger Klaus Holse.

Én sag skaffede dog Simcorp dårlig omtale i årets løb, da finansdirektør Thomas Johansen måtte forlade biksen med det samme i december efter dårlig opførsel.

"Vi har sagt, hvad der var at sige om det. Det var en kedelig sag. Men vi har ansat Søren Strøm som midlertidig, og han har gjort det rigtig godt, og så er vi i gang med at søge efter en permanent afløser," siger Klaus Holse.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs