FinansWatch

Pia Kjærsgaard efter FinansWatch-artikler: Når sådan noget kommer frem, er det klart, at politikernes troværdighed svækkes

I et indlæg på Tv2.dk berører Folketingets formand realkredittens bidragssatser. Ifølge Pia Kjærsgaard svækker det politikernes troværdighed, at bankerne, som FinansWatch har dækket, sidste år hev 5,6 mia. kr. ud realkreditinstitutterne.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, reagerer nu på denne uges artikler på FinansWatch, som blandt andet har afdækket, at realkreditinstitutterne i 2015 sendte 5,6 mia. kr. videre til bankerne.

Pia Kjærsgaard skriver i et indlæg på Tv2, at det er sådanne oplysninger, som bidrager til politikerlede, da en pæn del af gebyrindtægterne dermed ikke går til at øge soliditeten i de danske realkreditselskaber.

"Når sådan noget kommer frem, er det klart, at politikernes troværdighed svækkes," skriver hun og fortsætter:

"Hvad enten det drejer sig om ens skattebillet eller bidragssats, skal der være tillid til, at alle bidrager solidarisk og ikke mindst, at pengene havner i de rigtige kasser. Politikere og relevante myndigheder må derfor i arbejdstøjet, så vi kan få genskabt tilliden og få trygheden tilbage. Det er første skridt til at få gjort op med politikerleden," skriver Pia Kjærsgaard, som også mener, at de seneste sager om svindel med udbytteskat har svækket danskernes tillid til det politiske system.

Forsiden lige nu

Trygs overskud faldt i fjerde kvartal

Overskuddet hos forsikringskæmpen skrumper i fjerde kvartal og lander under analytikernes forventninger. Til gengæld kan aktionærerne glæde sig over ekstraordinært udbytte (Opdateret).

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere