FinansWatch

Lavere indtægter koster på resultatet for Handelsbanken i Danmark

Selvom Handelsbanken i Danmark fortsat øger udlånet og får nye kunder, så betyder det lave renteniveau og lavere aktivitet inden for værdipapirer, at bundlinjen er skrumpet.

Lars Moesgaard, adm. direktør for Handelsbanken i Danmark. | Foto: Handelsbanken

Handelsbanken i Danmarks andet kvartal byder på faldende resultat og indtægter.

"Vi fortsætter vores positive underliggende forretningsmæssige udvikling med en samlet udlånsvækst på 6 pct. og en god tilgang af nye privatkunder og erhvervskunder," siger adm. direktør for Handelsbanken i Danmark, Lars Moesgaard.

Han fremhæver, at kundetilgangen betyder stigende efterspørgsel på blandt andet boligfinansiering, kort, betalingsløsninger og private banking-ydelser. Men det fortsat lave renteniveau, presset på rentemarginalerne og lavere aktivitet på værdipapirområdet sammenlignet med første halvår sidste år trækker ned trods øgede forretningsvolumener.

Indtægterne falder

Banken fik samlede indtægter på 419 mio. kr. i andet kvartal mod 453 mio. kr. i samme kvartal sidste år. I forhold til første kvartal i år er indtægter stort set uændrede. Det samme gælder bankens omkostninger, der i andet kvartal udgjorde 216 mio. kr. mod 218 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Nedskrivningerne er blevet fordoblet, men er fortsat relativt beskedne. De udgjorde i 31 mio. kr. mod 17 mio. kr. i andet kvartal sidste år. I første kvartal i år var de på 4 mio. kr.

På bundlinjen må Handelsbankens se sin danske forretning få et overskud på 188 mio. kr. mod 233 mio. kr. i samme kvartal året før og 212 mio. kr. i første kvartal i år.

Det samlede udlån steg i halvåret med 6 pct. til 68,3 mia. kr. mod 64,7 mia. kr.

 

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs