Valuta: Pundet styrket efter tøvende britisk centralbank

Det britiske pund er styrket, efter at landets centralbank, Bank of England, torsdag eftermiddag valgte at lade renten være urørt på 0,5 pct. og fastholde opkøbsprogrammet på 375 mia. pund sterling.
/ritzau/FINANS

Umiddelbart inden rentemeddelelsen skulle der 1,32 dollar til at købe et pund. Men torsdag eftermiddag koster et pund 1,3345 dollar svarende til en stigning på 1,5 pct. efter at have været oppe i 1,3475 dollar lige efter meddelelsen.

"Pundet blev pænt styrket ovenpå meldingen, men har efterfølgende rettet sig lidt. Markedet blev - lige som jeg selv - snydt af, at centralbankens chef Mark Carney for et par uger siden sagde i en tale, at der ville komme pengepolitiske lempelser hen over sommeren. Talen kom hurtigt efter brexit, og derfor var det ventet, at det ville ske på dette møde," siger Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker i Danske Bank, til Ritzau Finans.

"Og som reaktionen på markedet viser, så var det ikke det, man syntes skulle ske," siger han.

Generelt er forventningen i markedet, at centralbankerne holder hånden under - men det skete altså ikke i Storbritannien. Men forventningen er nu, at der kommer en rentelettelse på det næste møde i centralbanken 4. august, hvor man lidt flere data at basere beslutningen på.

"Vi forventer, at banken vil sætte renten ned til 0,00 pct. til august. Eftersom renten ikke blev sat ned i dag, er der selvfølgelig sandsynlighed for, at de blot kommer med en rentesænkning på 25 basispoint. Men jeg mener stadigvæk, at banken skal gå aggressivt til værks. Man kan sige, at hurtigere man kommer i gang med lempelser, desto hurtigere vil man komme i gang med at genoprette den britiske økonomi," siger Mikael Olai Milhøj.

Et pund koster torsdag eftermiddag 1,1978 euro mod 1,1900 euro lige før klokken 13.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også