FinansWatch

Professorer: Børsnotering og kundekroner kan give Nykredit konkurrencefordel

Nykredit kan med kundekroner holde priserne på niveau med konkurrenterne, og en børsnotering vil ligefrem kunne give realkreditkæmpen en fordel i forhold til de bankejede konkurrenter. Det konkluderer professorerne Jesper Rangvid og Peter Ove Christensen.

En børsnotering bør give Nykredit en konkurrencemæssig fordel i forhold til bankejede realkreditselskaber, hvor der kræves forrentning af hele egenkapitalen, vurderer professorerne Jesper Rangvid (billedet) og Peter Ove Christensen fra Institut for Finansiering på CBS. | Foto: CBS

Nykredits planer om at hæve bidragssatserne, gå på børsen og efterfølgende give kunderne rabat via kundekroner kan give Nykredit en fordel i forhold til de bankejede realkreditinstitutter. Og bidragssatserne? De vil også blive konkurrencedygtige. Det konkluderer professorerne Jesper Rangvid og Peter Ove Christensen i en analyse.

”Overordnet viser vores analyse, at når man tager både gebyrforhøjelserne, børsintroduktionen og det nye kundekroner-koncept med i regnestykket, så er der ikke grundlag for det store postyr i forbindelse med Nykredits annoncerede gebyrforhøjelser og børsintroduktion,” skriver professorerne Jesper Rangvid og Peter Ove Christensen fra Institut for Finansiering på CBS i en artikel i fagtidsskriftet FinansInvest, der udgives af Finansforeningen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs