Petter Blondeau: Odense er en investering, ikke en omkostning

Adm. direktør i Fynske Bank, Petter Blondeau, er godt tilfreds med første kvartal, selvom personaleomkostningerne stiger og nettorenteindtægterne falder.

"Vores nye afdeling i Odense figurerer som en omkostning i regnskabet, men jeg ser det altså mere som en investering", siger Petter Blondeau, da der bliver spurgt ind til stigningen i personaleomkostninger på et tidspunkt, hvor toplinjens klassiske ben er under pres.

Udgifter til personale og administration er steget med 5,4 pct. fra første kvartal 2014 til første kvartal 2015.

Han påpeger, at Fynske Bank er nødt til at investere penge for at tjene penge, og resultaterne vil begynde at vise sig om ikke i efteråret i år, så i starten af det nye år. Hvis ikke gevinsterne begynder at vise sig tydeligere, vil man skulle skrue på andre knapper. Men ikke endnu.

"Vi skrev jo også i fusionsprospektet, at gevinsterne ville vise sig i år to til fem efter fusionen, og der er vi kun lige ved at være", siger Petter Blondeau.

Samtidig er det først i marts i år, at Fynske Bank hoppede totalt over på et nyt IT-system. Det kommer også til at koste nogle kalorier i år på oplæringskontoen, men det er positivt, at man nu kan sige farvel til de to IT-systemer banken slæbte rundt på efter fusionen mellem Svendborg Sparekasse og Vestfyns Bank i december 2013.

Regnskab: Fynske Banks nedskrivninger og udlån falder 

Udlånsvæksten i Fynske Bank er på ingen måde prangende. Et fald på 1,1 pct. fra samme periode sidste år, men dog en stigning på 0,8 pct. fra fjerde kvartal 2014 til første kvartal 2015.

"Der har været benhård kamp om de udlånsmuligheder, der har været. Lånelysten har jo på ingen måde været imponerende, og det kan man jo så også se," lyder det fra Blondeau, som dog tror på, at Fynske Bank vil kunne få en større del af udlånskagen fremadrettet.

"Ligegyldigt om udlånskagen bliver på status quo eller skrumper, så vil alle gerne have et større stykke. Det vil vi også. Og det tror jeg også godt på, vi kan få".

Adspurgt om den rapport Finanstilsynet barslede med i marts i år om nyudlån, hvor Fynske Bank altså også figurerede er meldingen, at man har skærpet sine kreditgivningsformuleringer, og at man ved overgangen til det nye IT-system også har rettet op på størstedelen af det Finanstilsynet har indskærpet i sin rapport. Så der burde ikke være nogen ko på isen i den sammenhæng i følge Blondeau.

Fynske Bank: Medarbejderne klarer både fusion og forretning 

Så alt i alt er det en glad bankmand, der har aflagt kvartalsrapport for første kvartal 2015.

"Når jeg ser på de tendenser, der er i banken, så tror jeg på, at vi er på rette vej. Men resultaterne vil som sagt først slå igennem sidst på året eller til næste år", afslutter Petter Blondeau.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også