Sass og bankerne klar med hjælp til landbruget

Regeringen har vedtaget en ny hjælpepakke til landbruget, som blandt andet skal have mulighed for kapitalindskud fra en ny fond. Regeringen lægge 500 mio. kr. i fonden.
Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv
Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv

En ny hjælpepakke til landbruget er på plads, meddeler Erhvervs- og Vækstministeriet. Pakken er indgået i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Finansrådet, Realkreditforeningen og Realkreditrådet.

"Der er enighed om, at indsatsen for at nedbringe landbrugets høje gæld skal intensiveres og styrkes. Det er vigtigt, at vi får landbruget videre oven på krisen og får løst op for den fastlåste situation med de mange konkurstruede landbrug med høj gæld og lav likviditet," udtaler minister Henrik Sass Larsen i en pressemeddelelse.

Gældssætningen i visse dele af landbruget nævnes også som en stor faktor hos de nødlidende landbrug. Situationen er blevet forværret efter det russiske handelsembargo på europæiske råvarer.

Der har været flere tiltag fra statslig side til at afhjælpe situationen i landbruget. Som en del af bankpakke IV kom Landbrugets Finansierings Bank, som dog ikke rigtig fik skubbet generationsskifterne over rampen. Banken er siden nedkapitaliseret til fordel for en øget satsning på Vækstfonden.

Og det er nu netop gennem Vækstfonden, at der bliver tilført 500 mio. offentlige kroner til Dansk Landbrugskapital, som kan skyde egenkapital ind i landbrug og dermed sænke gældsætningen.

Fonden skal have en startkapital på mindst 2 mia. kr., fremgår det af meddelelsen, og resten skal komme fra private investorer - eksempelvis pensionskasser.

Opdateret

Vækstfonden overtager kapital fra Landbrugets Finansieringsbank 

Vækstfondens nye lån giver unge landmænd plads til at fejle  

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også